Politia sectorului 3 cerceteaza legalitatea lucrarilor facute de primarul Robert Negoita

Dora Vulcan | 22.08.2016

Politia sector 3 cerceteaza daca lucrarile facute de Primaria sector 3 pe str. Lucretiu Patrascanu si bd. C-tin Brancusi sunt legale, dupa ce consilierii Uniunii Salvati Bucurestiul au facut o sesisare in acest sens.

Pe aceeași temă

 

 

 

Primaria sectorului 3 a inceput o ampla actiune de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si C-tin Brancusi: taie fasii din spatiile verzi ale blocurilor pentru a amenaja alei, iar pe trotuarele ramase in paralel ar urma sa faca piste pentru biciclete, informeaza Hotnews.

 

 

Proiectul a starnit numeroase controverse, in primul rand fiindca se betoneaza din nou spatiu verde, unul dintre obiceiurile care i-au adus lui Robert Negoita renumele de "betonita".

 

 

"Urmare a petitie d-voastra adresata Politiei Sector 3 (...) va comunicam ca aceasta a fost inregistrata in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in servici. Cercetarile sunt efectuate de lucratori din cadrul sectiei 23 de Poliitie, la finalizarea acestora cauza urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria sector 3, cu propunere temeinica si legala", se arata in raspunsul Politiei sector 3 trimis consilierilor USB si publicat pe pagina de Facebook.

 

 

Consilierii USB au cerut Politiei efectuarea unui control de legalitate cu privire la autorizatia de construire nr. 1035/08.07.2016 in baza careia se fac lucrarile de amenajare a spatiilor verzi de pe str. Lucretiu Patrascanu, beneficiar fiind SC ADPB SA, constructor -  SC AZOCHIM SRL, iar proiectant general- SC VARZAN & ARHITECTI SRL. IN plus, Consilierii USB au cerut verificarea autorizatiilor de construire nr. 1032, 1036, 1037, 1040 din data de 08.07.2016 pentru  "amenajare spatii verzi, alee pe aliniament str. Constantin Brancusi, beneficiar SC ADPB SA, constructor SC MARI VILA COM SRL, proiectant general SC VARZAN & ARHITECTI SRL".

 

 

"In data de 28.06.2016, in zona blvd-ului Constantin Brancusi am constatat desfasurarea unor lucrari de amenajare a unui trotuar, executate in zona de spatiu verde. Din interpelarea muncitorilor aflati la fata locului, ne-a fost comunicat ca lucrarile se desfasoara pentru amenajarea unei piste de biciclete. Lucrarile in discutie afecteaza spatiul verde din gradinile blocurilor si de pe aliniamentul strazilor aratate mai sus, incalcandu-se astfel prevederile legale in materie. Totodata, am identificat executarea unor lucrari identice inclusiv in zona intersectiei strazii Nicolae Grigorescu cu str. Postavarului. Mentionam ca in zonele respective, la acel moment, nu exista un panou  care sa identifice lucrarile desfasurate. Ca urmare a celor constatate, am sesizat atat Politia Locala Sector 3, cat si Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Municipiului Bucuresti, in vederea sistarii lucrarilor nelegale. In urma numoeroaselor sesizari primite, Garda de Mediu - Serviciul Comisariatul Municipiului Bucuresti a efectuat un control al lucrarilor desfasurate pe str. Constantin Brancusi, tronson Nicolae Grigorescu ¬ Lucretiu si pe str. Lucretiu Patrascanu. Drept consecinta a constatarii nelegalitatii lucrarilor, Garda de Mediu dispus sistarea activitatilor desfasurate pana la obtinerea actelor reglementare specifice necesare pentru continuarea lucrarilor si prezentarea acestora, precum: aviz de mediu/acord de mediu/clasarea notificarii, certificat de urbanism, autorizatie de construire. Totodata, Garda de Mediu a impus masura respectarii prevederilor art. 18 din Legea 24/2007, a prev. HG 1061/2008 si a prevederilor Legii 104/2011. Pe langa masurile de sistare a lucrarilor pana la intrarea in legalitate, Garda de Mediu a dispus sanctionarea societatilor SC MARI VILA COM SRL si SC AZOCHIM SRL, cu amenda in cuantum de 10 000 lei, pentru nerespectarea art. 21 lit. b din Legea 24/2007. Reprezentantii Politiei Locale Sector 3 ne-au comunicat ca s-au prezentat la fata locului si in urma constatarii nelegalitatii lucrarilor desfasurate, au somat reprezentantii societatilor executante sa sisteze lucrarile.Desi masurile impuse de catre Garda de Mediu  si Politia Locala au fost comunicate societatilor respunzatoare de executarea lucrarilor, acestea nu au inteles sa se conformeze masurilor dispuse, iar in data de 05.07.2016 am constatat continuarea lucrarilor de catre aceleasi societati. Mai departe, in data de 09.07.2016, am observat doua panouri amplasate pe str. Lucretiu Patrascanu si str. Constantin Brancusi, conform carora, lucrarile figurau a fi executie  de catre societatile SC AZOCHIM SRL si SC MARI VILA CCOM SRL, sanctionate de Garda de Mediu pentru aceleasi lucrari,  beneficiarul lucarilor fiind SC ADPB SA", se arata in sesizarea trimisa de Consilierii USB Politiei sector 3.

 

In plus, consilierii USB considera ca autorizatiile de construire au fost emise ilegal deoarece se betoneaza spatiul verde.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22