Donald Trump a cerut inchiderea fundatiei Clinton si declansarea unei investigatii

Dora Vulcan | 23.08.2016

Republicanul Donald Trump i-a cerut luni seara contracadidatei democrate, Hillary Clinton, sa inchida organizatia non-guvernamentala Clinton Foundation, care este finantata de catre fostul presedinte american Bill Clinton. Miliardarul a sustinut ca este vorba de o "organizatie corupta", nu de una implicata in acte de caritate, transmite AFP, citata de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

"Sumele implicate, precum si favorurile indeplinite cer o investigatie extensiva, care sa fie condusa de un procuror special, imediat, imediat", a declarat prezidentiabilul republican, informeaza Hotnews.

 

Intre timp, multimea extaziata de sustinatori scanda: "Inchide-o! Inchide-o!".

 

Trump a cerut o ancheta asupra fundatiei condusa de un procuror special, dupa ce anterior a acuzat Departamentul de Justitie si FBI ca au reabilitat-o pe contracandidata democrata in timpul investigatiei cu privire la folosirea unui server privat de e-mail. 

 

De asemenea, republicanul a sustinut ca organizatia non-guvernamentala este "cea mai corupta afacere din istoria politica". 

 

Clinton Foundation a adunat aproape 2 miliarde de dolari in ultimii 15 ani, dupa expirarea mandatului lui Bill Clinton la Casa Alba.

 

"Trebuie sa fie inchisa imediat', a sustinut Trump. Mai mult, miliardarul a sustinut ca fundatia a primit donatii din mai multe tari "care discrimineaza impotriva femeilor, a homosexualilor si a tuturor". 

 

Se pare ca prezidentiabilul republican facea referire la mai multe natiuni care au innegrit istoria drepturilor omului, printre care se numara Arabia Saudita, dar au facut donatii importante catre Clinton Foundation, detinuta de sotii Bill si Hillary Clinton. 

 

In schimb, James Carville, fostul consilier al lui Bill Clinton in ultima sa campanie prezidentiala, a avertizat cu privire la consecintele inchiderii fundatiei prin interventia sustinatorilor prezidentiabilului republican. 

 

"Vom muri oameni din aceasta cauza. Toti oamenii ajuta la inchiderea fundatiei vor spune: Oh, niste oameni, poate un milion de persoane au murit, dar eu mi-am demonstrat punctul de vedere", a explicat Carville.

 

Clinton Foundation distribuie fonduri in tara si in strainatate, finantand proiecte de caritate in valoare de 218 milioane de dolari in 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22