Vicepresedintele de la Agentia Medicamentului, retinut de DNA, este chiar denuntatorul

Dora Vulcan | 23.08.2016

„Persoana cu funcţie de conducere” din cadrul Ministerului Sănătăţii, căreia vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului i-a promis, potrivit DNA, un procent de 5% din banii daţi de minister către două spitale este denunţător în cauză, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Pe aceeași temă

 

Persoana din conducerea Ministerului Sănătății indicată în comunicatul DNA este denunțătorul în acest caz, anunta ministerul Sanatatii.

 

 

”Direcția Națională Anticorupție a anunțat astăzi, într-un comunicat, reținerea pentru 24 de ore a vicepreședintelui Agenției Naționale a Medicamentului sub acuzațiile de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că„(…) inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare (…)”, se spune in comunicatul ministerului. 

 

 

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupției și subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare și supraveghere a investițiilor din sistemul sanitar”, se mai spune in finalul comunicatului. 

 

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

 

 

Anchetatorii îl acuză Iordache că i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale, iar în 28 aprilie 2016 i-a şi dat 126.000 lei. Banii au fost remişi pentru pentru ca persoana respectivă să îşi exercite influenţa asupra unor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22