Merkel cere acorduri intre UE si statele nord-africane pentru limitarea imigratiei

Dora Vulcan | 23.08.2016

Cancelarul german Angela Merkel s-a exprimat în favoarea încheierii unor acorduri între UE şi statele din nordul Africii, cu scopul limitării imigraţiei în Europa, după modelul controversatului acord cu Turcia, relatează postul France24 pe pagina electronică.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit acordului între Uniunea Europeană şi Turcia, Ankara şi-a dat aprobarea pentru primirea înapoi a imigranţilor sirieni care au ajuns ilegal până Grecia în schimbul trimiterii unor refugiaţi în Europa, aceştia urmând să fie redistribuiţi în statele membre, informeaza Mediafax.

 

 

Mai mult, UE a fost de acord să ofere un ajutor financiar consistent Ankarei, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci şi accelerarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar.

 

 

"Trebuie să ajungem la acorduri similare şi cu alte state, cum ar fi cele din nordul Africii, pentru a putea avea un control mai bun asupra rutei mediteraneene a refugiaţilor," a declarat Merkel pentru cotidianul local Neue Passauer Zeitung.

 

 

"Astfel de acorduri sunt şi în interesul refugiaţilor," a mai afirmat cancelarul german, indicând spre riscurile imense la care se supun imigranţi care încearcă să traverseze marea în ambarcaţiuni improvizate.

 

 

"Este mai sigur pentru ei şi există motive întemeiate pentru rămânerea lor în Turcia, unde barierele culturale şi lingvistice sunt mai mici, şi sunt în apropiere de ţara natală," a mai precizat Merkel.

 

Există însă temeri că acordul UE-Turcia ar putea să eşueze, în contextul tensiunilor tot mai accentuate între cele două părţi. Uniunea Europeană a criticat dur măsurile luate de Turcia în urma loviturii de stat eşuate din iulie, lucru care a provocat reacţii furioase la Ankara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22