Procurorul general anunta ca testele la dezinfectantii Hexi Pharma se vor relua in strainatate

Dora Vulcan | 23.08.2016

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind "şi pozitive şi negative", urmând ca analize pe un alt lot de dezinfectanţi să fie făcute în străinătate.

Pe aceeași temă

 

 

La Parchetul General au fost trimise de la Institutul Cantacuzino rezultatele analizelor făcute pentru eficienţă pe o parte dintre produsele ridicate de la spitale din ţară, în ancheta Hexi Pharma, informeaza Mediafax.

 

 

Procurorul General a susţinut, marţi dimineaţă, că rezultatele sunt "şi negative şi pozitive"

 

“S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm în detaliu, acum, ceea ce solicitaţi dumneavoastră, însă este de precizat că urmează alte teste de eficienţă pe un alt lot care va fi trimis acestui institut. Rezultatele sunt de ambele tipuri, şi negative şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante. Relevanţa concluziilor este cea finală. Chiar dacă am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru că urmează alte teste care se vor efectua şi va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci când avem totalitatea probaţiunii putem ajunge la o concluzie. Până atunci putem face doar speculaţii”, a declarat Augustin Lazăr.

 

Procurorul general spune că vor fi trimis probe din biocide în străinătate, pentru a fi testate în laboratoare specializate

 

Marţi dimineaţă, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului General, au mers la mai multe spitale din ţară pentru a ridica documente necesare în continuarea cercetărilor din ancheta Hexi Pharma, au precizat oficiali din cadrul instituţiei pentru Mediafax. 

 

 

***În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

 

 

"În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă", a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

 

 

În paralel, procurorii DNA cercetează activităţi de corupţie legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soţia lui Dan Condrea şi fratele acesteia dar şi directorul general al firmei, Flori Dinu.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22