Tancurile armatei turce au pătruns în Siria şi trag spre poziţiile grupării Stat Islamic

E.b. | 24.08.2016

Mai multe tancuri turce au pătruns pe teritoriul Siriei și trag spre pozițiile grupării Stat Islamic (SI) din localitatea siriană Jarablus, relatează AFP și Reuters. Ministrul sirian de Externe a condamnat însă incursiunea.

Pe aceeași temă

 

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, informațiile primite de la un fotoreporter relevă faptul că în jur de zece tancuri turce ar fi trecut granița în Siria.

 

Un reporter al Reuters susține că a văzut șase tancuri turce care au trecut granița siriană și precizează că a fost martorul unor bombardamente intense.

 

Agenția de presă turcă Anadolu a precizat că operațiunea a început la ora locală 04:00 (01:00 GMT) și are ca obiectiv secundar să „întărească securitatea frontierei și să păstreze integritatea teritorială a Siriei”.

 

"La ora 04:00 în această dimineaţă au început operaţiuni în nordul Siriei împotriva grupurilor teroriste care ne ameninţa constant tara", a afirmat preşedintele Erdogan.

 


Ministrul sirian de Externe a condamnat însă incursiunea militarilor turci, denunţând o încălcare a suveranităţii ţării, potrivit televiziunii siriene de stat, citată de Reuters. Sursa citată afirma că orice operaţiune anti-tero în interiorul graniţelor siriene trebuie efectuată în coordonare cu Damascul şi acuză Ankara că a lansat o operaţiune pentru a înlocui Statul Islamic cu "alte grupări teroriste".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22