Mărturie împotriva lui Dragnea: Ar fi aranjat ca membri ai PSD să fie plătiţi din bani publici

E.b. | 24.08.2016

Floarea Alesu, fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a mărturisit anchetatorilor DNA că Liviu Dragnea i-a cerut să menţină în funcţii două persoane care lucrau la PSD, dar erau plătite de DGASPC, chiar dacă nu s-au prezentat ani de zile la muncă.

Pe aceeași temă

 
 
Liviu Dragnea,  preşedintele PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 15 iulie, sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.


Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman au mărturisit în faţa procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Şefii DGASPC ştiau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite, scrie adevarul.ro.  

 

Una din declaraţiile cheie este a Floarei Alesu, fost director executiv al DGASPC, care a mărturisit procurorilor DNA că atunci când a fost pusă în funcţie, s-a dus la Dragnea să-l întrebe ce să facă cu cele două angajate, care nu se prezentau la serviciu. 
„Dragnea mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman, până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, a declarat Alesu, conform adevarul.ro.

 

Fosta şefă a DGASPC Teleorman este şi ea trimisă în judecată în acest dosar, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
 

Şefa de la DGASPC Teleorman le-a relatat anchetatorilor că a avut o discuţie cu Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, cele două angajate care figurau doar în acte şi în statele de plată, dar nu veneau la serviciu. Acestea i-au relatat că Liviu Dragnea, care era preşedintele PSD Teleorman, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman la acea dată, le-a spus că, de fapt, vor lucra la PSD, însă vor fi înregistrate pe diverse funcţii de la DGASPC Teleorman până la data la care se va reuşi angajarea lor definitivă în cadrul organizaţiei PSD Teleorman, conform News.ro, preluată de Digi24.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22