Cinci români au murit în cutremurul devastator din Italia. Alţi 18, dispăruţi. 5 răniţi VIDEO

E.b. | 25.08.2016

Cinci români au murit morţi în cutremurul din Italia, alţi 18 sunt daţi dispăruţi. Ministerul Afacerilor Externe anunţa, joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre răniţi au fost identificate alte cinci persoane de cetăţenie română. Numărul morţilor a ajuns la 247.

Pe aceeași temă

 

Bilanţul victimelor cutremurului de miercuri dimineaţa din centrul Italiei a ajuns la cel puţin 250 de morţi, potrivit unui nou comunicat emis de Protecţia Civilă, iar echipe de salvatori continuau să caute între dărâmături, relatează Reuters. 

 

UPDATE 19.45 - Optsprezece cetateni romani sunt dati disparuti in urma cutremurului care a lovit miercuri Italia centrala, anunta Ministerul Afacerilor Externe, joi seara, intr-un comunicat in care precizeaza ca 5 romani au fost raniti in urma seismului.

 

"Verificarile complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atat in baza informatiilor oficiale furnizate de catre autoritatile italiene cat si a celor primite din partea familiilor celor disparuti", precizeaza MAE.

 

 

UPDATE: Cinci români au murit în cutremurul din Italia, alţi 11 sunt daţi dispăruţi. Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul altor trei români în urma cutremurului din Italia, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de cinci persoane. De asemenea, alte 11 persoane sunt date dispărute.

 

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunţă decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi transmite condoleanţe familiilor celor doi români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii.

 

În plus, opt conaţionali sunt daţi dispăruţi, iar patru sunt răniţi şi internaţi în spital, a anunţat purtătorul de cuvânt al Mnisterului de Externe.

 

Numărul morţilor a ajuns la 247, a anunţat joi dimineaţă Protecţia Civilă, precizând că este vorba de un număr provizoriu al deceselor provocate de cutremurul din Italia, relatează Associated Press.

 

 

 

 

Supravieţuitorii au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în corturi, în timp ce temperatura în zonă a scăzut la 11 – 12 grade Celsius.

 

Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.

 

De asemenea, MAE menţionează că au mai fost identificate alte două persoane de cetăţenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale, astfel că numărul românilor răniţi în urma seismului din Italia a ajuns la 4, conform News.ro.

 

Potrivit sursei citate, echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei patru români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează, pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate.

 

Totodată, cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabără de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

 

În ceea ce priveşte semnalările primite în cursul zilei de joi privind cetăţenii români daţi dispăruţi, MAE anunţă că verificările continuă, în acest moment opt persoane aflându-se în această situaţie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22