Atac asupra Universităţii Americane din Kabul. Nouă persoane au fost ucise şi 30, rănite

E.b. | 25.08.2016

Nouă persoane (şapte studenţi şi doi poliţişti), ucise în cursul unui atac lansat miercuri seară de persoane înarmate asupra Universităţii Americane din Kabul, a anunţat Poliţia, citată de AFP. Doi atacatori au fost ucişi de forţele de securitate, la aproape 10 ore după ce a început asaltul.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Atacul armat comis miercuri  la Universitatea americană din Kabul s-a soldat cu 12 morţi - şapte studenţi, trei poliţişti şi doi agenţi de pază-, a anunţat poliţia joi dimineaţă, citată de International Business Times.

 

Alţi 30 de studenţi şi profesori au fost răniţi.


Aproximativ 750 de studenţi şi profesori au fost salvaţi, după ce se baricadaseră în campus, a anunţat şeful Poliţiei din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, conform de BBC News, preluat de News.ro.


Poliţia a descris atacul, care a început miercuri, în jurul orei locale 19 (17.30 ora României), drept “complex”. Forţele speciale şi consilieri militari americani au fost desfăşuraţi la faţa locului.


Unul dintre cei blocaţi în universitate timp de mai multe ore a fost Massoud Hossaini, un fotoreporter laureat al premiului Pulitzer, care a povestit pe Twitter coşmarul pe care l-a trăit şi a cerut ajutor.


El a reuşit să scape, în cele din urmă, şi a povestit agenţiei Associated Press despre atac, ce a început cu o explozie, în timp de jurnalistul se află într-o sală de clasă, cu 15 studenţi.


“M-am dus la fereastră să văd ce se întâmplă şi am văzut o persoană în haine normale, afară. A tras spre mine şi a spart geamul”, a spus Hossaini, adăugând că a căzut şi s-a tăiat la mâini în cioburile de pe jos.


Studenţii s-au baricadat apoi în sala de clasă, în care au fost aruncate cel puţin două grenade, care i-au rănit pe o parte dintre ei.


Hossaini şi nouă dintre studenţii au reuşit să fugă din campus pe o ieşire de urgenţă.

 

 

 

“În timp ce fugeam, am văzut pe cineva zăcând pe pământ, cu faţa în jos, părea să fi fost împuşcat în spate”, a adăugat el.


Studentul Ahmad Mukhtar a declarat pentru BBC News că se afla la circa 100 de metri de intrarea în campus, când a auzit “şase sau zece” focuri de armă şi o explozie puternică. “Am escaladat un zid de şase metri înălţime pentru a scăpa”, a povestit el.


Atacul vine la două săptămâni după ce doi angajaţi ai universităţii – un american şi un australian – au fost răpiţi de persoane înarmate necunoscute. Ei nu au fost găsiţi deocamdată.


Universitatea Americană, care s-a deschis în 2005, este o organizaţie non-profit sponsorizată de Statele Unite. Oferă cursuri de limba engleză, calificări profesionale pentru adulţi şi alte programe de studii.


La universitate sunt înscrişi circa 1.700 de studenţi, mulţi dintre ei adulţi care studiază la seral pentru că au locuri de muncă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22