Dacian Cioloş, vizită în Moldova. Convorbiri cu preşedintele Timofti şi premierul Filip

E.b. | 25.08.2016

Premierul Cioloș a început, joi, o vizită în Republica Moldova, prima de la preluarea mandatului. Șeful executivului român a fost primit cu onoruri militare la Chișinău de omologul moldovean, Pavel Filip.

Pe aceeași temă

 

 

Dacian Cioloș are în program convorbiri cu omologul său, Pavel Filip, dar şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, aflat la final de mandat.

 

În contextul acestei vizite, România a deblocat prima tranşă de 60 de milioane de euro din împrumutul de 150 de milioane acordat Republicii Moldova pentru reabilitarea unor grădiniţe şi modernizarea infrastructurii.

 

Premierul Cioloș este însoțit la Chișinău de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiției, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, conform Digi24.ro.

 

 

 


Dacian Cioloș se va întâlni și cu reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova, cu autorități locale reprezentate în Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și cu reprezentanți ai formațiunilor politice de opoziție parlamentare și neparlamentare de la Chișinău.


Pe parcursul vizitei, premierul român va depune o coroană de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.


Totodată, prim-ministrul va merge la grădinița din satul Selemet, raionul Cimișlia, inclusă în programul de reabilitare și dotare a unităților preșcolare din Republica Moldova cu asistență tehnică și financiară din partea Guvernului României.


Republica Moldova traversează în prezent o dificilă perioadă preelectorală. În octombrie sunt prevăzute să se desfășoare alegeri prezidențiale, iar de anul acesta șeful statului este ales prin sufragiu direct universal, nu mai este ales de Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22