O nouă înregistrare cu o învăţătoare care ţipă şi le vorbeşte urât copiilor VIDEO

E.b. | 25.08.2016

Materialul filmat redeschide discuţiile despre comportamentul uneori prea dur al dascălilor. Învăţătoarea a fost înregistrată anul trecut la o şcoală din Cluj. Cazul a trecut pe la Inspectorat, iar ea a fost sancţionat cu ... o mustrare.

Pe aceeași temă

 

 

Învăţatoarea preda la clasa a II-a anul trecut şi ţipă la elevi chiar în prezenţa unuia dintre părinţi, care a şi înregistrat momentul. Filmarea a fost prezentată conducerii şcolii, care a discutat cazul, conform stiri.tvr.ro.

 

 

 

 

Având în vedere că era la prima abatere e normal ca să luăm Codul Muncii, legal, toţi paşii care se impun. Prima abatere: mustrare scrisă. Nu suntem de acord deloc cu acest limbaj, nu vorbim cu copiii astfel, mai ales că sunt şi mici. Dar există o legislaţie pe care trebuie să o urmăm şi noi. Deci ce am putut, noi am făcut totul legal, a declarat directorul Liceului Onisifor Ghibu, Monica Bereş.


Opt elevi s-au retras din clasa învăţătoarei. Apoi şi învăţătoarea şi-a cerut transferul la o altă şcoală. Va continua să predea fără probleme. Are la dosar doar o mustrare.

 

Între timp a fost monitorizată de metodiştii de la noi de la inspectorat, n-a mai avut nici o abatere în timpul anului şcolar, a spus Monica Bereş

 

Continuă să predea şi învăţătoarea de la Liceul de muzică din Cluj Napoca, înregistrată în timp ce umileşte un elev din clasa I. În acest caz, învăţătoarea a fost condamnată anul trecut, în luna octombrie, la 5 ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile muncă în folosul comunităţii. Două luni mai târziu, însă, tot judecătorii au decis că femeia se poate întoarce la catedră, chiar la clasa unde preda.

 

Legea Învăţământului şi Codul Muncii prevăd ca sancţiunile disciplinare pentru cadrele didactice să fie acordate gradat şi în funcţie de antecedente. Ele pornesc de la observaţie scrisă, avertisment, diminuarea salariului, până la suspendarea dreptului de a participa la concursuri pentru ocuparea unei funcţii superioare. Destituirea din funcţie şi desfacerea contractului de muncă sunt cele mai grave sancţiuni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22