Mirel Palada, fost purtator de cuvant al lui Ponta, intra in partidul pro-rus al lui Diaconu

Dora Vulcan | 25.08.2016

Mirel Palada, fostul purtator de cuvant al guvernului Ponta ramas in memoria publica pentru jignirile la adresa ziaristilor si adversarilor politici, a anuntat ca va fi purtator de cuvant al partidului ultra-nationalist PRU (0,6% la alegerile locale).

Pe aceeași temă

 

 

Anuntul a fost facut de presedintele partidului, Bogdan Diaconu, si a fost confirmat pe Facebook de Palada, anunta Hotnews.

 

PRU s-a pozitionat ca un partid anti-UE si pro-rus. 

 

 

Anuntul facut de Palada, pe pagina sa de facebook

 

" Cu bucurie vă anunț că, începînd de azi, am acceptat propunerea de a fi director de comunicare și purtător de cuvînt al Partidului România Unită.

Sînt mîndru că sînt român. Sînt onorat că îmi pot pune experiența profesională la dispoziția unui partid tînăr, de viitor.

Îmi doresc o Românie puternică, sprijinită de capital românesc puternic. Cred cu tărie în soarta europeană a României, dar îmi doresc ca asta să nu ducă la o nivelare culturală care să ne șteargă specificul limbii și istoriei și obiceiurilor.

Și mai ales și mai ales, într-o Europă puternică, îmi doresc ca România să fie apărată de tendințele neo-colonialiste mascate în ideologie neo-liberală.

Cred cu tărie că e vremea ca în politica românească să existe un curent naționalist sănătos, decent, nu isteric, nu izolaționist, ci de echilibru valoric, la fel cum și alte partide își poartă cu mîndrie sintagma de “Național” în denumire.

Să fie într-un ceas bun!

PS: În bună tradiție instituțională legitimată de însuși Președintele României, Klaus Johannis, permiteți-mi ca, după iureșul provocat de acest anunț, de sîmbătă încolo să îmi încep activitatea cu o scurtă vacanță de recuperare. Cum ar zice sindicaliștii din anii 80: am biletele deja cumpărate prin ONT."

 

 

Cine este Mirel Palada

 

Un portret facut de Romania libera la data numirii sale, 13 octombrie 2013, in functia de purtator de cuvant al guvernului condus de Victor Ponta: 

 

Mirel Palada, consilier al premierului Victor Ponta pe probleme de strategii guvernamentale, a fost desemnat, noul purtător de cuvânt al Guvernului.

 

Mirel Palada, sociolog şi director CCSB, este cunoscut pe internet datorită blogului său Turambar. El s-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, dar de aproape 20 de ani locuieşte în Bucureşti, oraş pe care-l consideră un „mare Ankh-Morpork balcanic murdar şi viu şi isteric şi urît şi vesel şi plin de oportunitǎţi“.

 

În perioada 1991-1995 a urmat studiile Facultăţii de Matematică, pe care le-a întrerupt în favoarea celor de la Facultatea de Sociologie (1995-1999). Între 2000 şi 2003 a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006.

 

Mirel Palada este fondatorul şi Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare şi consultanţǎ în media şi politică.

 

Institutul CCSB a fost în centrul mai multor scandaluri. Cel mai recent este dosarul şantajului de la Antena TV. Mirel Palada şi Mihai Motoc, celălalt fondator CCSB, s-au asociat în 2006 cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor. Partenerul lui Mirel Palada de la CCSB, a dezvăluit pentru România liberă că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia şi în defavoarea lui Traian Băsescu şi a PDL.

 

Intre timp scandalurile in care a fost implicat au sporit, raman amenintarile, deloc voalate, la adresa jurnalistilor care au fost critici cu guvernarea Ponta si prestatia sa in sine, neconforma cu demnitatea si autocontrolul impuse de functia de comunicator intr-una dintre cele mai inalte ierarhii ale statului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22