James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău: Unirea nu este o alegere practică VIDEO

E.b. | 28.08.2016

Unirea Republicii Moldova cu România nu este o alegere practică şi nu va îmbunătăţii situaţia românilor de peste Prut. Este declaraţia lui James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău, dată postului public de televiziune.

Pe aceeași temă

 

 . 

 

James Pettit, ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, a răspuns la o întrebare legată de viitorul unei ţări în care există mai multe curente, inclusiv cel al unirii cu România. Oficialul a mai precizat că Moldova trebuie să rămână un stat suveran, dar care trebuie să urmeze calea europeană.

 

„Consider că este foarte important și aceasta, desigur, este politica noastră, cred că și politica de aici. Moldova trebuie să rămâna un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni,” a declarat James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova, conform Digi24.ro.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22