Vasile Dîncu susţine că premierul Dacian Cioloș nu intră în politică

E.b. | 29.08.2016

Vicepremierul Vasile Dîncu a dezvăluit, la B1 TV, că Dacian Cioloş le-a spus membrilor cabinetului că nu are de gând să intre în niciun partid. În plus, Dîncu a mai declarat că toţi miniştri care doresc să facă politică trebuie să plece din Executiv.

Pe aceeași temă

 
 
 

Dîncu a mai spus că premierul a discutat cu miniştrii pe această temă şi că este vorba de o regulă stabilită de la începutul guvernării; "Cioloș nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern".

 

Recent, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat la Digi24 că ar fi interesat de o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, dar că ar face acest pas doar în echipă cu premierul şi alţi miniştri.

 

"Noi am avut o discuție cu Cioloș în zilele când am discutat despre mandat și am stabilit că nu intrăm în politică și o să stăm până se scufundă. Noi, în acest moment, suntem în situația de a fi înnoit acest jurământ", a declarat Dîncu la B1 TV.
 

Vasile Dîncu: "S-a pus problema unui ministru, a zis că așteaptă semnalul. Premierul a zis că a face politică ține de conștiință. El nu va da semnalul și nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern".

 

Dîncu nu exclude însă posibilitatea ca o parte din tehnocraţi să facă parte si din executivul care se va forma după alegerile de la finalul acestui an.

 

"S-ar putea, partidele care vor face coaliția de guvernare să găsească specialiști pe care să-i păstreze nu e imposibil. Pentru a continua un mandat, Cioloș ar putea fi asimilat de un partid. Când te-a numit Iohannis, nu te crede nimeni că ești pesedist sau independent, ești cel pe care îl preferă dreapta", a adăugat acesta.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22