Dacian Cioloş: Uniunea Europeană şi-a pierdut coeziunea politică. Trebuie să o regăsească

E.b. | 29.08.2016

Uniunea Europeană şi-a pierdut coeziunea politică şi trebuie să o regăsească dacă vrea să facă faţă celor două ameninţări majore la stabilitatea ei - migraţia şi terorismul, a spus astăzi premierul Dacian Cioloş, la reuniunea anuală a diplomaţiei române

Pe aceeași temă

 

"Răspunsul comunitar (la criza migraţiei – n.r.) a fost deficitar. Fără a aloca responsabilităţi, adevărul este că nu am reuşit la nivel colectiv să găsim cele mai bune soluţii. Mai mult, în dezbaterile mult prea fierbinţi care au urmat, am pierdut ceva din coeziunea politică a procesului decizional la nivelul UE. Aceste lucruri riscă să adâncească sentimentul de descurajare în sânul societăţilor noastre, cetăţenilor care aşteptau de la noi eficienţă prin unitate de acţiune, iar asta a contribuit, după părerea mea în mod substanţial şi la starea de spirit care a permis un rezultat ca cel al referendumului din Marea Britanie (...) Ne găsim mult prea des fără informaţii şi instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european. Asta arată că, chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie"a spus Cioloş, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, conform Mediafax.

 

În acelaşi context, şeful guvernului a criticat ţările membre Schengen pentru că blochează aderarea României, din motive care nu au nicio legătură cu realitatea de pe teren, conform Digi24.ro.

 

Dacian Cioloș a spus că repingerea Schengen este depășită și că motivele invocate de țările membre sunt strict politice.

 

 

 

 

„De mai bine de cinci ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice, care mi se par total depășite de realitățile cu care ne confruntăm cu toții. Nu am reuşit la nivel colectiv să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat premierul Dacian Cioloș.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22