Guvernul aproba masuri de sprijin pentru românii afectați de cutremurul din Italia

Vlad Toma | 30.08.2016

Guvernul Romaniei a aprobat ieri cateva măsuri de sprijin pentru românii afectați de cutremurul din Italia, conform unui comunicat postat pe site-ul institutiei.

Pe aceeași temă

 

In urma aprobarii unei Hotarari de Guvern, Executivul va da urmatoarele ajutoare celor afectati de cutremur:

 

"În sumă de 6.000 euro pentru copiii rămași orfani în urma decesului părinților. Se acordă rudelor până la gradul 4 sau altor persoane cetățeni români la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/copiilor pentru creștere și îngrijire.

 

În sumă de 1.000 euro pentru fiecare persoană decedată din familie acordată membrului supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2;

 

Acoperirea cheltuielilor de spitalizare și recuperare pentru cei care nu sunt incluși în sistemul de asigurări și ale căror cheltuieli nu sunt acoperite de statul italian.

 

În sumă de 10.000 euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în proporție de peste 50% și își mențin reședința în Italia iar cuantumul cumulat al formelor de sprijin primite din partea statului român și italian nu depășește valoarea estimată a locuinței. De acest sprijin vor beneficia și persoanele care decid să se întoarcă în România.

 

În sumă de 3.000 euro pentru familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde locui prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă rămân în Italia sau se întorc în România.

 

În sumă de 1.000 euro (pentru o rudă până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate);

 

În sumă de 3.000 euro pentru persoanele  adulte apte de muncă care se întorc în România, în vederea sprijinirii acestora pentru reintegrare. Ajutorul va fi acordat în tranșe, pe o perioadă de 6 luni;", arata Executivul in comunicatul citat.

 

Ajutoarele oferite de guvern vor fi primite in baza unei cereri care poate fi depusa la misiunile diplomatice și oficiilor consulare ale MAE și la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22