Turcia: 9 ziaristi arestati, printre care si redactorul sef al cotidianului Hurriyet

Dora Vulcan | 30.08.2016

Autoritatile turce au arestat marti alti noua ziaristi, printr care si redactorul sef al cotidianului Hurriyet, sub acuzatia de legaturi cu Fetullah Gulen, predicatorul exilat in SUA si acuzat ca se afla in spatele puciului ratat din iulie, potrivit site-ului ziarului citat, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

In total, biroul procurorului din Istanbul a emis mandate de arestare pe numele a 35 de persoane, acuzate de legaturi cu unitati ale armatei care au incercat sa-l rastoarne de la putere pe presedintele Recep Tayyip Erdogan in 15 iulie, a precizat Hurriyet, citat de Hotnews.

 

Printre ziaristii arestati, acuzati de propaganda pro-Gulen, figureaza Dincer Gokce, redactor sef al site-ului anglofon Hurriyet.

 

Ceilalti ziaristi, arestati la Istanbul, Ankara si in provincia Kocaeli (nord-vest), sunt ziaristi sau fosti ziaristi la cotidienele Bugun, Radikal si Yeni Safak, precum si la fostul ziar de opozitie Zaman, arata televiziunea turca NTV.

 

18 suspecti au parasit tara si alti opt sunt in continuare cautati.

 

Guvernul il acuza pe predicatorul Fethullah Gulen, exilat in Statele Unitel, ca a orchestrat lovitura ratata de stat. Dupa acest puci, a urmat o vasta campanie de epurare in armata, politie, justitie, educatie, afaceri si presa ostila guvernului.

 

Fostul imam dezminte orice implicare.

 

Numerosi ziaristi se afla in inchisoare in Turcia, in asteptarea procesului, printre care Nazli Ilicak, fost deputat, care a fost concediat de la ziarul pro-guvernamental Sabah in 2013, dupa ce a criticat ministri implicati intr-un scandal de coruptie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22