17 medici de la Urgente Floreasca si-au dat demisia din cauza abuzurilor managerului

Dora Vulcan | 31.08.2016

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. "Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun", a confirmat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:  Doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi şeful UPU a Spitalului Floreasca, a declarat, miercuri după-amiază, pentru News.ro, că a semnat, în calitatea sa de şef de secţie, 17 demisii ale medicilor, dar că este posibil să mai fie şi altele, mai mulţi colegi anunţându-l telefonic că vor demisiona în zilele următoare. El a spus că ia în calcul să demisioneze şi el dacă numărul medicilor care vor rămâne va fi insuficient pentru ca activitatea să poată fi asigurată.

 

Bogdan Opriţa a spus că nu ştie care este exact numărul medicilor de la Floreasca care au demisionat, dar a precizat că el a semnat 17 astfel de cereri venite de la medici din UPU-SMURD.

 

"Deci cele 17 sunt doar de la UPU-SMURD şi au fost semnate de mine în calitate de şef de secţie. Am fost sunat de mai mulţi colegi, care mi-au transmis deja că vor să demisioneze, deci şi mâine vor fi alţii care vor demisiona”, a spus doctorul Opriţa.

 

Întrebat dacă ia în calcul să demisioneze şi el, coordonatorul SMURD Bucureşti a precizat că îşi înţelege colegii şi că dacă se va ajunge în situaţia de a rămâne un număr insuficient de medici pentru ca activitatea UPU-SMURD să poată fi asigurată corespunzător, atunci va demisiona şi el.

 

UPDATE: In conferinta de presa sustinuta la guvern alaturi de purtatorul de cuvant, Vlad Voiculescu a calificat ca "inadmisibil" comportamentul managerului Sorin Paun.

 

UPDATE Medicii demisionari si managerul Sorin Paun au fost chemati la minister in aceasta dupa-amiaza sa stea la o discutie alaturi de manager, mediata de ministru.

 

In declaratiile pe care le-au acordat Digi 24 dupa depunerea demisiilor ei au reclamat inclusiv faptul ca i-au facut cunoscute ministrului Sanatatii problemele cu care se confrunta dar ca nu au primit niciun sprijin. 

 

Intre timp, alti 15 medici de la spitalul de copii Grigore-Alexandrescu s-au declarat solidari cu demisionarii de la Primiri Urgente Floreasca. 

 

 

UPDATE:  Reactia cinica a managerului de la Floreasca la demisiile in bloc: Va fi publicat un anunt pentru angajari​

 

 Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Paun, a declarat ca medicii de la UPU SMURD nu au prezent motivele care i-au determinat sa demisioneze, desi exista un regulament intern al unitatii medicale in acest sens. Acesta a spus ca in perioada urmatoare vor fi mai multe anunturi de angajare, informeaza ziare.com.

 

"Saptamana viitoare va fi publicat un anunt pentru angajari. Demisia este un act unilateral. Nu e notata in aceste demisii niciun fel de motivatie. Exista o regula in spital ca orice demisie sa fie prezentata managerului si discutata punctual. Cand ma trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi in colectiv, ci cu fiecare in parte. In demisii nu se regaseste motivul", a declarat managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, Sorin Paun.

 

***

 "Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziţii, situaţia este aşa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operaţie, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal, e lua de rezidenţii lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul şi cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată şi activitatea din spital fiindcă elicopterul aparţine SMURD Bucureşti", a declarat pentru Mediafax Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

 

 

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în faţa spitalului că "este o reacţie pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii şi alţi colegi".

 

 

"Managerul a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte", a spus un alt medic.

 

Întrebaţi cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. "De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie", a mai spus un medic.

 

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezent motivele care i-au determinat să demisioneze, deşi există un regulament intern al unităţii medicale în acest sens, Păun susţinând că în perioada următoare vor fi mai multe anunţuri de angajare.

 

"Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivaţii. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului şi discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăseşte motivul", a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun.

 

Precizările vin în contextul în care 17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun.

 

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spaţiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi, după ce a vizitat pe neaşteptate unitatea de arşi de la Floreasca, care nu era încă funcţională la vremea aceea.

 

***

Medicii spun ca nu au medicamente de baza, precum adrenalina, si acuza limbajul insultator folosit de Sorin Paun, transmite Digi 24.

 

Pe internet au aparut recent doua inregistrari audio in care o persoana, care ar fi Sorin Paun, si care injura doctorii si ii ameninta ca nu va plati garzile suplimentare, informeaza Hotnews.

 

 

Acestia sunt in preaviz timp de doua saptamani, astfel incat activitatea de la UPU nu va fi afectata in aceasta perioada.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22