Guvern: 11 decembrie, data alegerilor parlamentare. Nemultumit, Dragnea ameninta

Dora Vulcan | 31.08.2016

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri. Liderul PSD este nemultumit de data si deja ameninta cu blocarea bugetului pe anul 2017.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:   Data nu este agreata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care ameninta ca va respinge in Parlament bugetul pe 2017:

 

"Parlamentul nu va mai accepta de la acest Guvern bugetul pentru anul viitor. Nu mai putem accepta mosteniri. Ati avea incredere sa intram in 2017 cu bugetul facut de acesti oameni cu absorbtie 0? Cand subventiile nu sunt date? Asta este. Mai avem putin de suferit", a spus Dragnea, suparat, la Antena 3.

 

Liderul PSD a mai spus ca si-ar fi dorit ca alegerile parlamentare sa fie organizate mai devreme, pe 27 noiembrie, dar ca indiferent de data formatiunea sa va castiga, informeaza ziare.com.

 

"Am fi vrut ca data sa fie mai devreme. Sunt niste consecinte. Guvernul probabil va fi facut in jurul Craciunului. Intram prea mult in luna decembrie care este mereu asteptata de romani si noi ii chemam la alegeri. Asta este decizia Guvernului.

 

Noi o sa castigam. Am fi vrut mai multa grija fata de romani. Poate cineva a vrut ca prezenta la vot sa fie mica. Nu ne deranjeaza data de 11 decembrie. Nu am avut aceasta abordare cu ce data ne avantajeaza pe noi. Ne-am gandit doar la oameni", a precizat Dragnea.

 

O alta problema, ridicata de Dragnea, din cauza acestei date pentru alegerile parlamentare ar fi faptul ca "bugetele locale vor fi aprobate in aprilie-mai. Asta inseamna ca un trimestru din an va fi pierdut pentru comunitatile locale".

 

Presedintele PSD a adaugat ca intentioneaza ca in viitor sa fie aleasa o data fixa pentru alegerile parlamentare..

 

 

***Guvernul a hotarat miercuri ca alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor vor avea loc in acest an pe 11 decembrie, transmite Digi 24. 

 

Până acum au fost discutate ca variante datele de 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie, PSD dorind una dintre primele două variante, în timp ce PNL a arătat că alegerile nu pot fi organizate decât pe 11 decembrie.

 

În 27 noiembrie nu puteau fi organizate alegerile întrucât nu se încheia mandatul actualului Legislativ, iar Constituţia stabileşte că alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului, transmite News.ro

 

Cei care s-au opus datei de 4 decembrie au adus ca argument faptul că în acea perioadă sunt multe zile libere, iar mulţi alegători nu se vor afla în circumscripţii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22