Ponta crede că ar fi bine să avem un partid naționalist: Pentru PSD și pentru România

E.b. | 01.09.2016

Fostul premier Victor Ponta a declarat, la B1 TV, că nu trece la Partidul România Unită (PRU) - îşi doreşte să rămână la PSD. Însă el crede că, "pentru PSD și pentru România", ar fi bine să avem un partid naţionalist.

Pe aceeași temă

 


 ”Am contribuit la creșterea de notorietate a PRU, exact cum am făcut în ceea ce privește ALDE. Domnul Tăriceanu era un singur om. Și i-am spus că eu cred că PNL nu va mai fi un partid liberal și uite că am avut dreptate. L-am numit președintele Senatului și m-am certat cu PSD-iștii și le-am spus să gândească pe termen lung. Și uite că a fost un proiect de succes. Închipuiți-vă acum PSD fără ALDE, ce făceam în alegerile locale? La fel am ajutat UNPR-ul după 2012”, a declarat Ponta la B1 TV.

 

Fostul prim-ministru consideră că este nevoie în România de un partid naționalist.

 

”Îl cunosc pe Bogdan Diaconu, eu l-am pus pe liste în 2012, eu l-am rugat să plece din PSD când o luase pre tare cu chestia cu ungurii. Cred că Bogdan a învățat mult. Cred în faptul că există un electorat și o nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare și am zis: da, te ajut, îți dau idei. Eu cred că pentru PSD și pentru România ar fi bine să avem un partid național sau naționalist, dar în sens modern, nu în sensul exceselor. Noi nu semănăm cu Le Pen că nu avem problema cu migranții.

 

 

 

 

Mai mult decât mine, știți cine i-a ajutat pe cei de la PRU? Bătaia asta (mediatică - n.r.). Important este că le-a crescut notorietatea, important este că au atras atenția”, a spus Victor Ponta.


Întrebat dacă va pleca la PRU, Ponta a răspuns: Eu aș vrea să rămân la PSD. Nu cred că PRU este concurent PSD-ului

 

Întrebat dacă PRU nu ar putea lua din electoratul PSD, Ponta a răspuns negativ.

 

”Nu cred. Eu cred că este un electorat al unor oameni care sunt dezamăgiți de PSD, că sunt și astfel de oameni. În al doilea rând, este un electorat care așteaptă un mesaj mai puțin convențional”, a mai spus fostul prim-ministru, adăugând că foarte puțini dintre cei care s-au înscris în PRU i-au cerut părerea.

 

Întrebat dacă va pleca la PRU, Ponta a răspuns: ”Eu aș vrea să rămân la PSD, că eu nu am fost în niciun alt partid. Nu depinde doar de mine chestia asta. Bănuiesc că sunt oameni care nu ar vrea (să rămână în PSD - n.r.). Eu nu am absolut nicio nemulțumire și nu am nimic de reproșat către 99% din membrii PSD”.

 

Victor Ponta a mai precizat că nu vede PRU ca un competitor pentru PSD.

 

”Eu nu văd PRU, dacă va intra în Parlament, că se va alia cu PNL-ul să facă guvern de tehnocrați. Și atunci cu cine se poate alia? De asta am susținut mereu ALDE pentru că am fost convins că nu îi voi vedea niciodată pe Daniel Constantin și pe Tăriceanu bătând palma cu PNL”, a mai declarat Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22