Ministrul Energiei: CE Oltenia sa verifice daca se da spaga pentru disponibilizari

Vlad Toma | 02.09.2016

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a atras atentia Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara in privinta informatiilor aparute in presa locala despre faptul ca s-ar da șpagă pentru listele de disponibilizari.

Pe aceeași temă

 

Ministrul considera ca "obiceiurile vechi se uită greu" si ii avertizeaza "pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii."

 

Ministrul isi motiveaza reactia mentionand faptul ca în presa locală din Gorj au aparut informatii despre faptul ca s-ar da șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia.

 

Ministrul cere conducerii CEO să verifice aceste informatii și să se asigure că planul de disponibilizări va fi aplicat intr-un mod cat mai transparent.

 

Grigorescu cere de asemenea "o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare."

 

Ministrul atrage atentia asupra faptului ca "nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale" si considera ca "din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns în situația în care se găsesc astăzi":

 

"Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru," a afirmat ministrul.

 

Grigorescu atrage atentia managementului companiei ca trebuie sa aplice planul de restructurare al Guvernului: "Planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia să fie aplicat și respectat de managementul companiei. Nu vorbim doar de o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte a societăţii pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara," a incheiat ministrul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22