Ponta contesta controlul judiciar: Nu m-a acuzat nimeni ca am primit 220.000 de euro

Dora Vulcan | 06.09.2016

Deputatul PSD Victor Ponta a scris, pe Facebook, că va contesta miercuri la ÎCCJ măsura plasării sub control judiciar şi precizează că nu a fost acuzat de nimeni că ar fi primit 220.000 de euro, după ce procurorii au anunţat că Ponta ar fi beneficiat de suma de 220.000 de euro pentru organizarea unui eveniment.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Aceasta este o informaţie „pe surse” neadevarată - nu m-a acuzat nimeni că am primit 220.000 (sau orice altă sumă de bani)!", a scris Ponta. neadevarată - nu m-a acuzat nimeni că am primit 220.000 (sau orice altă sumă de bani)!", a scris Ponta pe pagina sa de Facebook

 

 

El a anunţat că va contesta măsura plasării sub control judiciar, miercuri, în faţa judecătorilor ÎCCJ.

 

 

"Decizia procurorilor a fost următoarea "să nu fac declaraţii în mass media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi". (...) După decizia ICCJ voi putea să îmi expun punctul de vedere şi să îmi demonstrez nevinovăţia!", scrie Ponta.

 

 

Fostul premier Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, transmite News.ro.

 

Procurorii DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale si punerea sub control judiciar a lui Victor Ponta pe o durată de 60 de zile, începând de marţi. Fostul premier este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de complicitate la spălare de bani.

 

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine", susţin procurorii.

 

Ei arată că Ponta ar fi urmărit să câştige capital electoral.

 

"Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", potrivit anchetatorilor.

 

DNA susţine că vizita fostului lider străin a fost organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit, iar plata celor 220.000 de euro s-a făcut prin interpuşi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22