Dragnea minte de ingheata apele in problema RADET, o diversiune ieftina - spun liberalii

Dora Vulcan | 07.09.2016

Declaratiile lui Liviu Dragnea pe tema RADET sunt o diversiune ieftina, iar PSD minte de ingheata apele in criza RADET-ELCEN, a declarat miercuri presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi. La cateva ore a reactionat si viceliderul PNL, Alina Gorghiu fata de chemarea la raport a sefului ELCEN.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a reactionat si ea fata de chemarea sefului  RADET la PSD pentru a i se cere socoteala despre criza apei calde din Capitala si asa-zisa conspiratie a lui Nicolaescu cu PNL impotriva primarului PSD Gabriela Firea.

 

Ea spune că PSD tratează criza furnizării apei calde din Capitală "prin manipulare şi perdele de fum", pentru că actuala conducere a ELCEN este susţinută de social-democraţii, ceea ce ar explica şi faptul că Liviu Dragnea a chemat reprezentanţii companiei "la ordine".

 

 

"Criza furnizării apei calde din Bucureşti este tratată, aşa cum eram obişnuiţi de PSD prin manipulare şi perdele de fum în ciuda impactului masiv pe care îl are asupra bucureştenilor. Stânga are toată puterea locală în Bucureşti, toţi primarii, majorităţi în consiliile locale, acum, când au dat de greu şi i-au adus pe bucureşteni într-o situaţie absurdă au dispărut cu toţii ... în ceaţă", scrie Gorghiu, citata de News.ro.

 

 

Liderul PNL acuză că "actuala conducere a ELCEN este susţinută de PSD" şi "poate de aceea a şi fost chemată la ordine de Dragnea azi" , iar social-democraţii dau dovadă de "lipsă totală de decenţă şi de profesionalism".

 

 

"În ce calitate e Dragnea for decizional pe problemele bucureştenilor? E cumva Primar General ales? Sau îi ţine locul doamnei Firea. (...) Trebuie sa spunem clar şi sa audă şi Dragnea: în cazul crizei apei calde victimele reale sunt bucureştenii; PSD să nu se mai victimizeze că nu este cazul. Aleşii săi locali să treacă la treabă ca au toate mijloacele pentru aceasta (au până şi un vicepremier care provine din PSD!)", mai scrie Gorghiu.

 

 

 

***Declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, despre situatia de la RADET sunt o diversiune. Nimeni nu vrea sa se razbune pe bucuresteni, iar domnul Dragnea stie bine asta cand minte cu zambetul pe buze in loc sa asume raspunderea pe care o are de asumat ca lider de partid, impreuna cu primarul Firea", a spus Busoi, citat de ziare.com

 

 

El a subliniat ca "problema domnului Dragnea este ca nu are niciun raspuns clar de dat pentru lipsa de competenta a primarului Firea, care trebuie sa faca un singur lucru: sa plateasca datoria de 259 de milioane de lei catre RADET si ELCEN prin protocolul incheiat in 18.12.2008 si aprobat prin hotararea 424/2008 a CGMB, care a fost cuprins in bugetul de venituri si cheltuieli al Primariei Generale pe 2016 si care este o parte a datoriei totale de 3,6 miliarde pe care RADET o datoreaza ELCEN.

 

 

 

Suma de 259 de milioane de lei este asumata clar de Primaria Bucuresti si doamna primar Firea trebuie sa o plateasca RADET pentru ca, la randul sau, RADET sa poate plati ELCEN, iar ELCEN sa poata plati DISTRIGAZ."

 

 

 

Potrivit lui Busoi, aceasta problema "a fost agravata ani de zile de catre primarul Sorin Oprescu - pe care doamna Firea l-a tinut in brate in campanie - si care la randul sau nu a achitat toate datoriile municipalitatii catre RADET lasand Regia sa se adanceasca in datorii care acum, acumulate, au creat o problema uriasa".

 

 

 

"Acestea sunt faptele pe care domnul Dragnea se face ca nu le vede si lanseaza intoxicari care, poate-poate, vor muta atentia de la problema pe care primarul Firea trebuie sa o rezolve si pe care nu este in stare sa o rezolve. De asemenea, ce trece domnul Dragnea sub tacere este propria responsabilitate in criza RADET-ELCEN, ca ministru in Guvernul Ponta 4", a adaugat Busoi.

 

 

 

El a atras atentia ca "primarul general trebuie sa inteleaga ca, in afara actiunilor de imagine pe care le face si care nu au niciun efect asupra rezolvarii problemelor grave ale Bucurestiului, trebuie sa mai asume si responsabilitati. Responsabilitatea pe care trebuie sa o asume este plata sumelor datorate RADET si ELCEN, la care se acumuleaza in fiecare zi penalitati".

 

 

 

"Singura intrebare care se ridica este daca primarul Firea asuma aceste penalitati din propriul buzunar sau din buzunarul domnului Dragnea, pentru ca, la cum actioneaza acum, nu se intrevede nicio alta solutie", a conchis Busoi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22