Angelina Jolie kurdă, simbol al luptei împotriva SI, ucisă în explozia unei maşini capcană

E.b. | 10.09.2016

Asia Ramazan Antar, o tânără devenită simbol al femeilor kurde care luptă împotriva Statului Islamic, a fost ucisă în timp ce încerca să oprească un atac lansat de trei kamikaze în maşini-capcană, relatează Huffington Post, precizând că tânăra, supranumită Angelina Jolie kurdă, este acum considerată martir.

Pe aceeași temă


 

Asia Ramazan Antar, de doar 19 ani, a fost ucisă în apropiere de Minbic, un oraş de la graniţa dintre Siria şi Turcia, eliberat recent de sub controlul ISIS, conform Huffington Post, preluat News.ro.

 

Administratorii paginii de Facebook We Want Freedom for Kurdistan a anunţat moartea tineri pe 31 august. Comentatorii au descris-o pe Antar ca o eroină şi un martir

 

“Dumnezeu să îi binecuvânteze amintirea. Fie ca amintirea ei să rămână o sursă de eroism pentru poporul kurd timp de generaţii”, a scris J Gadi Peller Merino.

 

“Odihneşte-te în pace Asia. Lupta ta împotriva ISIS este un simbol pentru toate femeile din lume”, a afirmat şi Jan Robinson.

 

Antar era una dintre cele mai cunoscute femei kurde implicate în război. Ea făcea parte din brigada de femei YPJ care a apăra satul al-Yashli, atunci când a fost atacat de ISIS, potrivit purtătorului de cuvânt al YPG, comandantul Shirin Abdullah.

 

YPJ este brigada de femei a miliţiei kurde YPG.

 

Potrivit presei locale, tânăra s-a născut la Qamishli, un oraş din nord-estul Siriei şi a fost recrutată de organizaţia militară kurdă în 2014.

 

Ea a fost supranumită Angelina Jolie kurdă pentru că semăna cu starul de la Hollywood.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22