SUA comemorează azi 15 ani de la tragedia din 11 septembrie, care a schimbat lumea VIDEO

E.b. | 11.09.2016

Poporul american comemorează astăzi, 11 septembrie, 15 ani de la atacurile teroriste care au avut loc în 2001. Atunci Statele Unite al Americii au fost lovite de un atentat fără precedent în istorie. Mii de oameni au ţinut duminică, la ora locală 8.46 (15.46 ora României), la Ground Zero din New York un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, printre care s-au numărat şi cinci români. Astfel au început ceremoniilor organizate pentru a marca 15 ani de la cele mai sângeroase atacuri teroriste comise pe teritoriul Statelor Unite.

Pe aceeași temă

 

 

La ceremonie asistă şi candidaţii la preşedinţie Hillary Clinton şi Donald Trump. Ei nu vor face, însă, declaraţii politice, conform News.ro.

 

 

 

În acelaşi timp, preşedintele Barack Obama a ţinut în privat un moment de reculegere la Casa Albă.

 

După momentul de reculegere, rudele victimelor atacurilor din 2001 – precum şi cele ale oamenilor care şi-au pierdut viaţa în atentatul din 1993, de la World Trade Center – au început să citească numele celor morţi.

 

Şeful statului va participa, începând cu ora locală 9.30 (16.30 ora României), la o ceremonie în memoria victimelor la Pentagon, alături de secretarul american al Apărării Ash Carter, precum şi de şeful Statului Major Interarme, generalul Joe Dunfold.

 

 

La Shanksville, în Pennsylvania, unde un avion deturnat s-a prăbuşit după ce pasagerii şi echipajul au încercat să îi imobilizeze pe terorişti,  va avea loc o slujbă, începând cu ora 9.45 (16.45 ora României). Sute de oameni sunt aşteptaţi.

 

La 11 septembrie 2001, un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines a lovit unul dintre turnurile gemene de 110 etaje al complexului World Trade Center din New York. Câteva minute mai târziu, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn. La puțin timp, cele două clădiri impunătoare, unul dintre simbolurile metropolei americane, s-au prăbușit, provocând moartea a mii de oameni.

 

La aproximativ trei ore de la lovirea primului turn WTC, un avion s-a prăbușit în Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu teroriștii. Un alt avion deturnat a lovit clădirea Pentagonului, sediul Departamentului Apărării, ucigând 190 de persoane.

 

 

 

 

În total, la 11 septembrie 2001 și-au pierdut viața 3.668 de persoane, inclusiv trei români, soții Alexandru și Corina Stan și Eugen Gabriel Lazăr, angajați ai companiei Cantor Fitzgerald, care lucrau la etajul 103 al primului turn WTC, conform Agerpres

În tot amalgamul de relatări despre 11 septembrie 2001, atentatul care a vizat clădirea Pentagonului, în Arlington (Virginia), a fost trecut oarecum cu vederea. O sută optzeci şi nouă de persoane - 125 de angajaţi civili şi militari, 58 de pasageri, dintre care cinci piraţi ai aerului, şi şase membri ai echipajului - au murit în urma deturnării zborului American Airlines Flight 77, plecat de pe Aeroportul Internaţional Dulles, din apropiere de Washington D.C., către Los Angeles, în aripa de vest a sediului Departamentului american al Apărării. Acest atac al Al-Qaeda în inima primei armate a lumii este acum prezentat în documentarul „9/11 Inside the Pentagon“, produs de Lone Wolf Media pentru PBS.

Citeste mai mult: adev.ro/odbxkp

 

În tot amalgamul de relatări despre 11 septembrie 2001, atentatul care a vizat clădirea Pentagonului, în Arlington (Virginia), a fost trecut oarecum cu vederea.

O sută optzeci şi nouă de persoane - 125 de angajaţi civili şi militari, 58 de pasageri, dintre care cinci piraţi ai aerului, şi şase membri ai echipajului - au murit în urma deturnării zborului American Airlines Flight 77, plecat de pe Aeroportul Internaţional Dulles, din apropiere de Washington D.C., către Los Angeles, în aripa de vest a sediului Departamentului american al Apărării.

Acest atac al Al-Qaeda în inima primei armate a lumii este acum prezentat în documentarul „9/11 Inside the Pentagon“, produs de Lone Wolf Media pentru PBS, scrie adevarul.ro.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22