Ponta a batut palma cu Dragnea. Se va ocupa de "banii romanilor" din programul de guvernare

Dora Vulcan | 12.09.2016

Liviu Dragnea si Victor Ponta s-au intalnit luni la pranz la sediul PSD si apoi au iesit impreuna la declaratii de presa, anuntand ca fostul premier se va ocupa de partea de finante, de "banii romanilor", confirmand faptul ca Ponta va candida pe listele PSD. Ponta a declarat ca s-a bucurat de faptul ca Dragnea l-a sustinut saptamana trecuta, cand a fost plasat sub control judiciar in dosarul Tony Blair.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Am vorbit despre partid, despre campanie, despre liste, i-am cerut lui Victor sa se ocupe de partea de finante publice si toate chestiunile adiacente in programul de guvernare si a acceptat. O sa discutam tot programul de guvernare la Comitetul Executiv National saptamana viitoare

 

"I-am cerut exact ce-mi cer si mie - sa muncim impreuna si cu ceilalti colegi pentru Romania, asa cum a facut mereu. Si munceste in PSD, este membru in PSD, va fi pe listele noastre. Am spus-o si ieri, nu stiu cat mai romaneste sa spun, azi si mai apasat. Este un subiect inchis din punctul meu de vedere si al lui (apropierea lui Ponta de PRU - n.r). Nu cerem ceva in mod special cuiva, dar fiecare ne-am impartit sarcinile in partidul asta, asa cum am facut in permanenta. Si faptul ca va coordona partea de bani pentru romani mie imi da foarte multa liniste si multa incredere, atat pentru continutul programului de guvernare in partea asta, cat si pentru sansa ca romanii sa inteleaga mult mai bine ce vrem noi sa facem", a mai spus Dragnea, informeaza Hotnews.

 

La randul sau, Ponta a declarat ca PSD stie sa se ocupe de banii romanilor si de viata companiilor.

 

Mi s-a dat ce am de facut in cadrul echipei. Imi doresc ca pe 11 decembrie sa obtinem impreuna un scor cam cum am obtinut in 2012. E adevarat, nu mai e Crin (Antonescu - n.r.), e Calin (Popescu Tariceanu), tot cam aia suntem.

 

"M-am bucurat omeneste de faatul ca si Liviu si altii au fost solidari cu mine saptamana trecuta - mai ales ca stiu ce inseamna - sa fii acuzat pe nedrept. Parca suntem asa Osama bin Laden, Pablo Escobar. Conteaza ca oamenii sunt alaturi la greu" a mai spus Ponta.

 

Intrebat daca o sa mai stea la bufet in Parlament cu membrii PRU, Ponta a raspuns ca da. "O sa ma vedeti la parlament cu foarte multi parlamentari pentru ca suntem normali, vorbim, discutam".

 

Amintim ca Ponta se plansese de faptul ca probabil va afla de programul de guvernare din presa. "Eu nu am pretentia ca presedintele partidului sa ma sune sau sa ma intrebe. Dar, de exemplu, am inteles ca se va prezenta programul de guvernare al PSD. Il voi afla, ca si dvs, din presa. Nu e ca m-a intrebat cineva si eu am spus: domnule, ia lasati-ma in pace, eu nu vreau sa va zic nimic. Eu stiu ca atunci cand am construit programul de guvernare, era si Liviu Dragnea, dar era si dl. Tariceanu si Adrian Nastase. Nu se punea problema ca vreunul dintre ei sa fie in Guvern. Am invatat enorm de mult. Chiar am avut ocazia sa vorbesc cu Mugur Isarescu, cu Victor Ciorbea, chiar am vorbit si cu Emil Boc. Acum in decembrie. (...) Adica, totusi, cand esti acolo ai o experienta care conteaza. Eu cred ca fiecare conducere isi face propria politica si nu mi-a placut nici mie cand eram presedinte sa-mi spuna altii ce am de facut, nu vreau sa fac acelasi lucru.(...) Probabil ca au fost lucruri mai importante intre timp. Sau poate are alaturi colaboratori mai buni decat mine", a mai spus fostul lider al PSD", a spus Ponta, precizand ca nu s-a intamplat niciodata ca el sau Dragnea sa nu raspunda la telefon atunci cand a fost sunat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22