Procedura noua pentru selectia managerilor de spitale: curatenia si opiniile pacientilor

Dora Vulcan | 13.09.2016

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat marti ca va implementat un nou mecanism de selectie a managerilor de spitale, in evaluare urmand a se tine cont de curatenia din unitatile medicale, dar si de feedback-ul de la pacient, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Curatenia in spitale, ca vorbim de infectii nosocomiale, ca vorbim de biocide si avem in vedere sensul figurat al termenului curatenia in spitale, avem in vedere managementul de spital. Vom avea o noua procedura de selectie, un nou mecanism de selectie a managerilor, unul transparent, care sa se bazeze pe proiectul fiecarui manager pentru acel spital. Vom avea in vedere indicatori care sa tina cont in primul rand de curatenia in spitale si de feedback-ul pacientului. (...) Cred ca feedback-ul de la pacient este esential", a spus Vlad Voiculescu la o conferinta pe teme de sanatate, citat de Hotnews.

 

El a explicat ca feedback-ul pacientului va putea fi transmis prin SMS sau prim email, dar dupa perioada de spitalizare: "Feedback-ul pacientului nu va mai fi colectat in spital, ci va fi colectat prin SMS sau prin email dupa plecarea din spital. Intrebarile se vor referi la curatenia din spital, la conditiile din spital, la modul in care a fost tratat, daca i s-a cerut sau nu spaga si alte cateva lucruri pe care noi le consideram relevante. Romania nu are pana in acest moment niciun fel de strategie pentru resursa umana in sanatate."

 

Vlad Voiculescu a subliniat, de asemenea, ca un lucru absolut necesar este constructia de spitale noi, avand in vedere ca cele existente in prezent sunt din anii '70 sau chiar mai vechi: "Credem ca este necesar ca in aceasta tara sa se construiasca spitale noi. In ultimii 25 de ani, dupa cunostinta mea, s-a construit un singur spital de stat. Credem ca este absolut necesar. Credem ca discutiile despre infectiile nosocomiale, despre fluxurile inadecvate din spitale si despre conditiile inadecvate din spitale in general au intr-o buna masura de-a face cu infrastructura medicala. Putem impune reguli, putem finanta mai bine sistemul, dar toate acestea au niste limitari si limitarile tin de infrastructura invechita."

 

In ceea ce priveste cele trei spitale regionale, Vlad Voiculescu a sustinut ca "acest guvern, in lunile ulterioare, va pregati aceste investitii'. 'Si pregatirea lor are doua componente de care putem sa ne ocupam: pe de o parte sunt conditionalitatile pe care trebuie sa le indeplinim. Deadline-ul este sfarsitul acestui an. Speram ca, pana la 30 noiembrie, acestea sa fie indeplinite. Ar trebui sa cerem suport international de la OMS si de la Banca Europeana de Investitii. Pe langa aceasta, ce incercam sa definim sunt temele de proiectare pentru cele trei spitale. Abia la mijlocul acestui an am definit suma necesara pentru fiecare spital". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22