PNL cere schimbarea Ecaterinei Andronescu de la sefia comisiei de invatamant din Senat

Dora Vulcan | 19.09.2016

Senatorul PNL Mihai Cristian-Danut, vicepresedintele comisiei de Invatamant, a acuzat in plenul Senatului faptul ca senatoarea Ecaterina Andronescu este "regizorul" spectacolului cu raportul ce contine o presupusa semnatura falsificata si a cerut celor de la PSD sa o inlocuiasca pe aceasta de la sefia comisiei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Senatorul liberal este cel care a spus ca semnatura sa a fost falsificata in dreptul numelui secretarului comisiei, senatorul Dumitru Oprea, ca sa para ca a semnat in locul acestuia, informeaza Hotnews.ro.

 

El a povestit ca tema amanarii concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori de scoli a fost discutata cu diversi invitati la sedinta comisiei de miercuri timp de doua ore si jumatate, iar la final s-a decis transmiterea unei adrese catre ministrul Educatiei.

 

"Peste noapte ne-am trezit in acest spectacol. aceasta adresa s-a transformat in acest amendament la o initiativa legislativa, iar raportul de adoptare a fost gandit si redactat la doua ore dupa ce eu nu mai eram in sediul Senatului iar in dreptul secretarului a aparut un specimen de semnatura care semana cu a mea. Consideram ca principalul regizor al acestui spectacol este doamna Ecaterina Andronescu. Solicitam colegilor din psd inlocuirea doamnei andronescu cu un alt coleg," a spus acesta de al microfonul central al plenului.

 

 

 

"Nu am fost nicidoata regizor in aceasta comisie, nu am fost nici macar presedinte de comisie, am fost palmasul acestei comisii. Toti colegii mei trebuie sa recunoasca. Niciodata nu am trecut cu superficialitate pentru o initiativa legislativa. Pe ultimul raport eu am semnat iar atunci cand am semnat nu exista semnatura secretarului comisiei care nu a fost prezent la sedinta. Cred ca atunci ne asumam o responsabilitate trebuie sa o ducem la indeplinire. Nu eu am politizat acest subiect.

 

Eu o sa cer comisiei sa continuam aceasta initiativa legislativa si sa dam posibilitatea consiliilor profesorale sa isi aleaga directorii, asa cum profesorii universitari isi aleg rectorul."

 

 

Context

 

Un raport dat de comisia de invatamant din Senat, condusa de Ecaterina Andronescu (PSD), a ajuns un adevarat subiect de film politist, avand in vedere ca nu se stie cum a luat nastere acest act oficial. Secretarul comisiei a spus pentru presa ca nu el este cel care si-a pus semnatura pe document si nu reuseste sa afle cine a facut-o, afirmand ca presedintele comisiei nu ii raspunde la telefon. Este vorba despre o prevedere legala care ar opri concursurile pentru innoirea garniturii de directori de scoli, licee si gradinite, concurs caruia i se opune din rasputeri PSD.

 

Comisia de invatamant din Senat, prezidata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esential pentru mii de scoli. Comisia a introdus un amendament prin care amana organizarea concursului de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, pana la vacanta de vara din 2017. Proiectul, odata aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, si ar da viitorului ministru din guvernul rezultat dupa alegeri puterea de decizie.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22