Ambasadorii SUA si al Marii Britanii reactioneaza fata de protejarea lui Oprea de Parlament

Dora Vulcan | 20.09.2016

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a aratat "dezamagit" in urma votului de luni de Senat, care a refuzat sa ii ridice imunitatea lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. La scurt timp, si ambasadorul Marii Britanii a reactionat.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE Şi ambasada Marii Britanii la Bucuresti a reactionat fata de cazul Oprea.  Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, nu a dorit sa comenteze, marti, decizia senatorilor in cazul Gabriel Oprea, dar a subliniat ca exista un principiu general potrivit caruia legea trebuie sa fie egala pentru toti, relateaza Agerpres.

 

"Nu pot sa comentez cazuri individuale. Legea si procedurile sunt aplicabile pentru Romania, avem sisteme diferite in Marea Britanie, dar stiu ca exista un principiu general, important, urmarit in Marea Britanie si in Romania si in toate democratiile, potrivit caruia legea trebuie sa fie egala pentru toti", a declarat Paul Brummell, intrebat de presa despre cazul Oprea, la finalul unui eveniment dedicat anticoruptiei in sectorul de business.

 

Diplomatul britanic a reamintit ca in raportul MCV de anul acesta a existat o recomandare potrivit careia trebuie stabilite principii clare in ceea ce priveste deciziile din Parlament referitoare la ridicarea imunitatii parlamentare.

 

"Sper ca aceasta recomandare (din MCV - n.r.) o sa fie discutata si elaborata in Parlament, dar acestea sunt decizii care trebuie sa fie luate de Guvernul si Parlamentul din Romania", a subliniat Brummell.

 

   

Si Ambasada SUA a reactionat

 

"Asa cum Ambasada s-a exprimat deseori, credem cu tarie ca nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege, ca vinovatia si nevinovatia trebuie stabilite de judecatori, nu in Parlament. Suntem dezamagiti ca Parlamentul i-a dat imunitate lui Gabriel Oprea", a declarat marti ambasadorul Hans Klemm la o conferinta desfasurata in Bucuresti.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22