Protest impotriva deciziei Senatului prin care Oprea a fost salvat de ancheta in cazul Gigina

Dora Vulcan | 20.09.2016

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, șeful său - se spune in textul prin care cetatenii sunt invitati sa protesteze joi, intre orele 18.00 si 21.00 la Casa Poporului, unde se afla si sediul Senatului, in Calea Septembrie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea, se spune in textul protestului, lansat pe facebook:

 

"Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraților, nu sunteți. Nici dumnezei și nici invincibili.

 

De aceea, joi ieșim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetățeni indignați venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină și să cerem dreptate.

 

Poate așa vă amintiți că nu există vreo diferență magică între noi și voi, că legea este aceeași pentru toți și că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba.

 

Ne întâlnim aici joi, incepand cu ora 18:00:  http://bit.ly/2cYPdmQ

 

- ”DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

 

Este vorba despre o nouă faptă, respectiv ucidere din culpă, în dosarul deschis după decesul poliţistului Bogdan Gigină, pe 20 octombrie 2015, când agentul a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

 

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

 

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", precizează DNA într-un comunicat.

 

- ”Vinovăția unui om nu se stabilește printr-un vot, ci de către o instituție de judecată. Așadar, ar trebui depășită această etapă, dacă vrem să luăm în calcul sănătatea unui sistem democratic normal și al statului de drept. Un stat de drept înseamnă că nimeni nu poate să fie mai presus de lege", a susținut purtătorul de cuvânt de la Cotroceni."

 

 

Mesajul postat pe facebook in aceasta seara de mama politistului Gigigna: 

 

 "Nu am vrut pina acum sa vorbesc despre trairile noastre;acum vreau ca toti cei care ne-ati "condamnat" sa intelegeti de ce nu am facut-o.Sint lucruri greu de spus si greu de imaginat ptr voi care sinteti parinti.In seara zilei de 20 oct2015 in urma telefonului primit la ora 19,02

am alergat catre spitalul universitar.Cel care ne-a anuntat de accident repeta "nu pot sa cred ca s a intimplat asta"nu pot sa cred....Sotul meu si-a imbracat un trening peste pijama si a plecat cartre spital....eu m-am blocat nu reuseam aa ma imbrac....eram ...paralizata....I-am spus sa alerge sotului meu ..."am sa ajung cu un taxi nu ma astepta ....du-te linga baiat".Am iesit in strada cautind un taxi .....greu de gasit ...afara ploua torential.Am pornit cartre zona Unirii spunind rugaciuni ptr viata copilului meu.Nu imi pasa ca oamenii se opreau si ma priveau ca pe un om debusolat nu-mi pasa....decit de el , de copilul meu,imploram Divinitatea ca el sa fie bine.In momentul in care an intrat in spitalul Universitar am avut impresia ca toata lumea ma cunoaste.Cel de la intrare -a intrebat"Sinteti mama politistului accidentat?Mi-a arat usa unde copilul meu era resuscitat.Am intrat si acolo am gasit un copil ,copilul meu coplet desfigurat,cu gitul retezat ; cu chipul plin de singe,pardoseala era plina de singe;m-am prabusit la pucioarele lui,sarutindu-le si strigindu-l.Inca avea sosetele ude un picioare.M-am trezit ridicata brusc si zguduita de umerii...medicul de garda plingea si incerca sa ma faca sa inteleg ca nu se mai poate face nimic.M-am prabusit din nou la picioarele copilului meu ,implorind si privind oamenii care desi stiau ca nu se mai poate face nimic ptr el nu vroiau sa renunte.Nu am sa uit niciodata cum acei oameni incercau imposibilul,nu am sa uit lacrimile care li se inodau sub barba...

Astazi privesc,privim neputinciosi la nedreptatea facuta sufletului copilului nostru"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22