Ziua a doua:Peste 100 de persoane protestează fata de votul din Senat favorabil lui Oprea

Dora Vulcan | 23.09.2016

Peste 100 de protestatari s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, la o nouă manifestaţie împotriva lui Gabriel Oprea, fiind a doua seară consecutivă de proteste după ce, joi, în Capitală, peste 2.500 de oameni au scandat în faţa Senatului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

La mai bine de o oră după ora 18.00, ora anunţată pentru începerea protestului, în Piaţa Universităţii se aflau aproximativ 100 de manifestanţi, informeaza News.ro.

 

Protestatarii strigă „Vrem trei sute, nu şase sute”, făcând referire la numărul prea mare de parlamentari din legislativ şi „73, nişte derbedei”, făcând referire la cei 73 de senatori care au votat pentru respingerea cererii formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Ei afişează pancarte pe care este scris „Împreună curăţăm parlamentul”, „Corupţia ucide!”, „Vrem respect, demnitate,  cinste şi onoare”.

 

"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiţiei pentru a se putea stabili, conform normelor statului de drept şi ale democraţiei, dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze, din nou. L-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă eşti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentală a democraţiei", au scris, pe Facebook, organizatorii manifestaţiei.

 

 

Protestul organizat joi, la Palatul Parlamentului, faţă de votul prin care a fost respinsă cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, s-a încheiat după aproximativ trei ore şi jumătate, la manifestaţie participând circa 2.500 de persoane, care au blocat pentru scurt timp circulaţia pe Calea 13 Septembrie.

 

Protestatarii au blocat pentru aproximativ o oră circulaţia pe Calea 13 Septembrie, după ce au rupt cordonul de jandarmi şi s-au apropiat de poarta Senatului.

 

Ei au aruncat cu suluri de hârtie igienică în zidul Parlamentului şi au scandat împotriva lui Gabriel Oprea şi a parlamentarilor care au votat împotriva cererii DNA.

 

Printre mesajele scandate şi afişate de protestatari au fost unele precum "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii", "Demisia urgentă a cercetaţilor penal", "Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră", "Oprea, nu uita, închisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma roşie", "PNL, altă ciumă roşie" şi "Tăriceanu şi ai lui sunt penalii neamului".

 

Manifestanţii au aprins şi lumânări în amintirea lui Bogdan Gigină, lor alăturându-li-se la un moment dat şi tatăl poliţistului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22