Atac armat într-un mall din statul Washington: Patru femei au fost ucise şi un bărbat, rănit

E.b. | 24.09.2016

Un bărbat a împușcat mortal patru femei și a rănit grav un bărbat într-un centru comercial din statul Washington, iar apoi a reușit să fugă de la locul atacului, a anunțat poliția, care îl caută în prezent pe agresor, relatează AFP și DPA.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Un tânăr a împușcat mortal patru femei și un bărbat într-un centru comercial din statul Washington, iar apoi a reușit să fugă de la locul atacului, a anunțat poliția, care îl caută în prezent pe agresor, relatează DPA.           


Bărbatul rănit care fusese transportat la spital în stare gravă "nu a reușit să rămână în viață", a anunțat Heather Axtman, o purtătoare de cuvânt a poliției. Precedentul bilanț al atacului armat era de patru morți
 
 

Atacul a avut loc vineri în jurul orei 19.00 (sâmbătă, 01.00 GMT) la Cascade Mall din Burlington, statul Washington, la aproximativ 65 de mile nord de Seattle, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al poliției statale Washington, Mark Francis. El a precizat că poliția crede că este vorba de un singur atacator, conform Agerpres.

 

Poliţia a anunţat iniţial că trei femei au fost ucise, iar un bărbat a fost grav rănit la un centru comercial din Burlington, în statul Washington, revizuind apoi un bilanţul  la patru morţi, relatează BBC News, pereluat de News.ro.

 

Poliţia a dat publicităţii o fotografie în care apare presupusul atacator, care a fugit de la faţa locului înarmat cu o puşcă.

 

Cascade Mall şi magazinele din zonă au fost evacuate, iar poliţia a cerut publicului să evite zona respectivă.

 

Motivul atacului era neclar.

 

Suspectul, descris ca fiind un "bărbat hispanic îmbrăcat în gri", a fost văzut îndreptându-se către autostrada interstatală 5.

 

O membră a poliţiei statului, Heather Axtman, a declarat pentru BBC că victimele au fost vizate în magazinul Macy's.

 

Un purtător de cuvânt al poliţiei statului, Mark Francis, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că echipe de salvare au intrat în mall "pentru a asista răniţii" şi că persoane au fost evacuate dintr-o biserică din apropiere.

 

Iniţial s-a crezut că mai multe persoane au deschis focul în mall, însă Francis a declarat ulterior că poliţia crede că este vorba "doar (despre) un atacator".

Francis a precizat că atacatorul a plecat de la faţa locului înainte să sosească poliţia.

Oficiali în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă au cerut populaţiei să evite zona Cascade Mall, iar circulaţia rutieră pe drumurile principale din aceeaşi zonă a fost închisă.

 

Burlington se află la aproximativ 105 kilometri nord de Seattle, capitala statului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22