Presupusul autor al atacului armat din statului Washington, prins de poliţie VIDEO

E.b. | 25.09.2016

Poliţia a anunţat că l-a prins, după o căutare de 24 de ore în nord-vestul Statelor Unite, pe presupusul autor al atacului armat dintr-un mall din statul Washington - un tânăr în vârstă de 20 de ani născut în Turcia -, acuzat de uciderea a cinci persoane, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei statului Washington, Mark Francis, numele suspectului este Arcan Cetin, iar acesta locuieşte la Oak Harbor, un orăşel de câţiva mii de locuitori care se învecinează cu oraşul Burlington, situat la 110 kilometri nord de Seattle şi în care a avut loc atacul armat vineri seara, conform News.ro.

 

Niciun alt suspect nu este căutat, a precizat purtătorul de cuvânt, la o zi după atac, în care au fost ucise patru femei şi un bărbat, în centrul comercial Cascade Mall din Burlington.

 

 

 

 

Suspectul, care a fost prezentat iniţial de poliţie ca fiind un tânăr de origine hispanică, a deschis focul în raionul pentru machiaj al unui magazin Macy's.

 

O pagină pe Facebook, prezentată ca fiind a suspectului, arată că Arcan Cetin s-a născut la Adana, al patrulea cel mai important oraş turc, situat pe malul Mării Mediterana. El studiază la Oak Harbor şi munceşte într-un magazin alimentar din Widbey Island, altă localitate din statul Washington.

 

Poliţia fedrală (FBI) a anunţat că nu deţine, în acest stadiu, vreun indiciu cu privire la un "act terorist".

 

O armă a fost găsită, însă suspectul, brunet şi purtând un tricou şi pantaloni scurţi negri potrivit unor imagini de pe o cameră de supraveghere, a fugit.

 

Un bilanţ anunţa patru morţi - patru femei -, însă un bărbat transferat la spital în stare critică a murit din cauza rănilor, a spus Mark Francis.

 

"Este un act absurd", a declarat primarul oraşului Steve Sexton, exprimându-şi consternarea să-şi vadă comunitatea afectată de unul dintre atacurile armate care au loc frecvent în Statele Unite, unde accesul la arme de foc este uşor, iar portul lor este autorizat de al Doilea Amendament al Constituţiei.

 

Poliţia, alertată prin apeluri vineri, la ora locală 18.58 (3.58, ora României), a intervenit rapid, iar centrul comercial a fost evacuat. Forţele de ordine au izolat locul, iar medici au intervenit.

 

Potrivit sergentului Francis, suspectul a fost văzut în timp ce se îndrepta pe jos către o autostradă care trece prin apropiere de mallul din Burlington, situat între Seattle şi frontiera canadiană.

Membri ai serviciilor de salvare au pătruns în Cascade Mall "sub escortă", după ce poliţia le-a dat undă verde, pentru a îngriji răniţi, a spus el.

 

"Am auzit un foc de armă (...), apoi alte trei persoane au început să fugă, iar după aceea s-au tot tras focuri de armă", a declarat pentru CNN Armando Patino, salariat într-un magazin de telefonie.

"M-am întors în magazinul meu. Pe unele persoane, care nu ştiau unde să se ducă, le-am băgat în magazin", a spus el.

 

Dezbaterea asupra armelor de foc a fost relansată recent în Statele Unite, după atacurile din iunie de la Orlando, în Florida, soldat cu 49 de morţi, şi din decembrie de la San Bernardino, în California, soldat cu 14 morţi, dar fără să se înregistreze vreun progres. În aceste atacuri, autorii au acţionat în numele grupării Statul Islamic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22