Initiativa Romania, plangere penala impotriva deputatilor Ghita si Diaconu, lideri ai PRU

E.b. | 25.09.2016

Mișcarea civică Inițiativa România a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva deputaților Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu, membri PRU, pe care ii acuza de "săvârșirea infracțiunilor de amenințare, instigare publică la săvârșirea de infracțiuni și incitare la ură".

Pe aceeași temă

 

Initiativa Romania a decis sa depuna plangere penala dupa ce Sebastian Ghita a spus, despre protestatarii anti-Oprea care au manifestat joi si vineri in Bucuresti: "Adică faceți o grupare paramilitară, știți că e interzis acest lucru? Cine încalcă legea trebuie să plătească" si a amenintat ca, dacă se mai repetă asemenea acțiuni, Partidul România Unită "va face o acțiune de ripostă", conform HotNews.ro.

 

Initiativa Romania arata, intr-un comunicat, ca "Am decis să facem această plângere penală în legătură cu amenințările și instigarea la violență formulate public de cei doi deputați PSD/PRU împotriva bucureștenilor care au protestat joi și vineri în fața Senatului și în Piața Universității. Plângerea penală vizează și minciunile și calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanți la protest, acuzați de atacuri împotriva instituțiilor și ordinii constituționale în România, coordonate de finanțatori externi."

 

Reprezentantii Initiativa Romania considera ca "Sebastian Ghiță, Bogdan Diaconu și Partidul România Unită promovează una dintre cele mai dezgustătoare forme de discurs politic, bazat pe minciună, xenofobie, ură și incitare la ură, instigare la violență și amenințări cu violența. Dacă vrem să ne simțim liberi și protejați într-o societate așezată, acești oameni și alții ca ei trebuie să plătească civil și penal pentru astfel de acțiuni sau declarații care pot avea consecințe deosebit de grave."

 

"Acuzele repetate împotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate și caracterul conspiraționist. Ele îi descalifică moral și intelectual pe cei care le afirmă și propagă, nu pe membrii ONG-urilor. ONG-urile sunt organizații diverse, cu preocupări și agende diferite, formate din oameni diferiți, adesea fără nicio activitate sau interese comune", mai arata acestia.

 

Inițiativa România arata ca a funcționat până acum "pe bază de voluntariat, exclusiv pe munca și timpul liber ale membrilor IR. În același timp, amintim că doar în Rusia domnului Putin s-au dat legi împotriva finanțării externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civilă de conspirații antistatale. În realitate, finanțările domnului Soros sau ale altor persoane sau organizații internaționale care doresc să susțină proiecte pentru consolidarea democrației și statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghiță și Diaconu."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22