Săftoiu, oprită de un poliţist căruia nu i-a apreciat «tonul». Godină o dojeneşte

E.b. | 25.09.2016

Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedintele PNL a fost oprită în trafic de un poliţist, după care a scris pe Facebook că poliţiştul nu s-a comportat inadecvat şi ca nu i-a plăcut "tonul" acestuia. Poliţistul Marian Godină a comentat momentul, afirmând că Adriana Săftoiu invocă o legislaţie inexistentă.

Pe aceeași temă

 

Adriana Săftoiu susţine, pe Facebook, că a fost oprită de un poliţist pe Şoseaua Nordului.

 

"Veneam spre casă. Mă gândeam la una, alta când hop, politia! Soseaua Nordului! M-am obisnuit deja cu ei, dar acum eram prea cu ganduri venind de la spital, de la o prietenă. In general, am răbdare si probabil că această răbdare e un punct nevralgic. De frica autoritătii, taci ca sa nu ii superi! Imi prezint actele! ”Actul de identitate”. 

Scot dovada de la evidenta populatiei! ”Ce e asta? Simt că nu imi place tonul. Recunosc functionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă. Explic calm că am buletinul expirat si ca sunt in perioada in care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă si se tot uită. Mai rămânea să imi ceară analizele medicale

 

Mă satur de privirea lui si intreb: ”Dar dvs de ce m-ati oprit?” ”Nu am de ce să vă raspund”. E cam mult. ”Cum adică nu aveti de ce să imi raspundeti? E dreptul meu să aflu de ce mă verificati”. Incepe să imi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. ”Care drept? Vă verific pentru că vreau. E filtru”. ”Aveti si un ordin, verificati unde vreti si cum vreti?” ” Da, si dacă mai puneti intrebari s-ar putea să mă supăr”. ” Si dacă vă supărati, ce faceti?” ” Vă dau jos din masină”. Cobor singură si ii cer să imi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. 

 

Se apropie colegul lui. Reluăm discutia. Intre timp, probabil, ma detectează ca persoană. Colegul ii șopteste ceva. Primesc actele inapoi si rămân baltă acolo. In fata mea, inca trei masini. Nimeni nu mai e verficat. Ma intreabă un sofer: ”ce le ati spus, doamnă? ” Ne verifică, poate pică ceva”

 

Si uite de asta imi este lehamite. Că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă! Un stat care te crede vinovat din start si oricum te va dovedi! Că nimeni nu e fără de greșeală, nu?! Să apaludăm statul care are o bucurie orgasmică să te dovedească la fiecare colt de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din masină că asa vreau eu, statul! Prin functionarii lui!", scrie Adriana Saftoiu pe pagina de Facebook.
 

Povestea scrisă de Adriana Săftoiu a fost comentată, tot pe Facebook, şi de poliţistul Marian Godină, care susţine că liderul PNL nu cunoaşte legea

 

 "Am găsit în acel text aroganța specifică omului care se crede mai presus de ceilalți şi aici nu mă refer doar la polițist
Nu prea mă mai miră când opresc pe cineva şi mă întreabă de ordinul de serviciu şi dacă am voie să îl opresc, internetul e de multe ori o sursă proastă de informație, dar e păcat că persoane publice țin să se facă de râs şi îşi etalează ignoranța pe Facebook. 

 

Doamna Săftoiu ar trebui să ştie că nu există un astfel de ordin de serviciu şi ar trebui să ştie că polițistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor. Şi asta nu o spun eu, o spune legea, mai exact art.182 din HG1391 care arată cam aşa: (...)
 
Ştiați de articolul ăsta, doamna Săftoiu? Cred că nu. Dar că nu aveți voie să coborâți din maşină ştiați? Nici asta nu ştiați, din moment ce vă lăudați că ați coborât, moment în care "ați fost detectată ca persoană". Mi-l şi închipui pe polițistul care "v-a detectat" cum s-a speriat brusc şi i-a şoptit colegului: "mă, las-o în pace, că e doamna Săftoiu şi cum ajunge acasă, cum scrie pe Facebook că nu cunoaşte legea şi cere polițiştilor ordine de serviciu, de care o fi citit dumneaei pe internet."

 

Mi-a plăcut finalul, când eroina noastră i-a salvat de la a fi abuzați şi pe ceilalți şoferi opriți. Cât noroc au avut acei şoferi cu dumneavoastră, de nu erați dumneavoastră acolo, ar fi trebuit să arate actele polițiştilor, iar dacă erau în regulă ar fi fost nevoiți să plece liniştiți spre casă! Mare noroc că i-ați salvat de asemnea nemernicii!

Sper să observați că am luat de bun tot ce a scris doamna Săftoiu însăşi, fără să pun la îndoială că nu ar fi adevărat ce a povestit.
Cât despre polițiştii aroganți şi care vorbesc mai mult decât trebuie, nu am negat niciodată că sunt şi ei printre noi...
Până una alta, sper că doamna Săftoiu a învățat azi că polițiştul te poate opri, perfect legal, doar pentru verificarea documentelor, că nu există ordin de serviciu cu locul şi ora la care polițistul te poate opri şi că nu are voie să coboare din maşină pe timpul controlului.
Şi cel mai important, doamna Săftoiu, ar trebui să învățați că, la volan, singura calitate pe care o aveți şi care poate fi "detectată" este cea de conducător auto şi atât!", scie Godina pe Facebook.

 

P.S. Eu a trebuit să vă "detectez" cu Google, atât de cunoscută "ca persoană" îmi sunteți.
Sper să nu vă ştergeți sau să vă editați postarea, apreciați că v-am dat share
, încheie poliţistul.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22