Gorghiu: Dacă Cioloş ar intra în PNL, ar însemna să îşi încalce cuvântul

E.b. | 27.09.2016

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, luni, la Antena 3, că nu l-ar mai aprecia cum îl apreciază acum pe premierul Dacian Cioloş, dacă ar intra în PNL înainte de alegerile parlamentare, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare dat în momentul în care a preluat guvernarea.

Pe aceeași temă

  

Alina Gorghiu a explicat că  niciun partid nu va obţine 51% din mandate  la alegerile din decembrie şi va fi importantă  maniera cum va fi coagulată o majoritate pentru impunerea unui premier. 

 

”Între cele trei partide - ALDE, PMP şi USR, prefer intrarea USR în parlament, chiar dacă au fost cei care în Bucureşti ne-au confiscat o parte consistentă din electorat (...) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeaşi variantă de premier”, a mai afirmat copreşedintele PNL, conform News.ro.

 

Gorghiu a spus că  formaţiunea va decide la jumătatea lunii octombrie, dacă vor merge pe varianta anunţării unui premier sau  pe o campanie concentrată pe programul de guvernare, precizând că ea susţine prima variantă.

 

Întrebat dacă PNL îl va susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria, Gorghiu a spus că nu exclude niciun scenariu. Pe de altă parte, copreşedintele PNL a precizat că nu-şi doreşte ca premierul să intre în partid înainte de alegeri.

 

”În opinia mea, nu l-aş aprecia cum îl apreciez acum (pe Dacian Cioloş - n.r.) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare”, a spus Gorghiu. 

 

Ea a amintit faptul că la preluarea mandatului, Dacian Cioloş a spus că nu se va înrola în nicun partid politic, iar proiectul acesta trebuie să fie până în 12 decembrie. ”Nu l-a rugat nimeni să intre în PNL, pentru că partidul ar avea nevoie să capitalizeze electoratul”. a mai afirmat Gorghiu. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22