Şedinţă CSAT fără directorii SIE şi SRI. Cei doi sunt reprezentaţi de adjuncţi

E.b. | 27.09.2016

Şedinţa Constiului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început marţi la Palatul Cotroceni, la o zi după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Nici Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii(SRI), nu participă la şedina CSAT.

Pe aceeași temă

  

SIE este repesentat de Sliviu Predoiu, care va asigura interimatul serviciului până după alegerile parlamentare. Nici directorul SRI, Eduard Hellvig, nu participă la şedinşa CSAT, fiind înlocuit la discuţii de adjunctul Cristian Bizadea, conform Mediafax. 

 

Eduard Hellvig, şeful SRI și prim adjunctul Serviciului, Florian Coldea, se află într-o vizită de lucru pentru îndeplinirea unei misiuni.

 

''Directorul SRI, Eduard Hellvig, însoțit de prim adjunctul SRI, Florian Coldea, este în afara țării, într-o vizită de lucru pentru îndeplinirea unei misiuni a SRI'', transmite Serviciul Român de Informații, conform Agerpres.

 

Sunt prezenţi premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Costin Borc, miniştrii Anca Dragu (Finanţe), Raluca Prună (Justiţie) Dragoş Tudorache (Interne), Mihnea Motoc (Apărare) şi Lazăr Comănescu (Externe).

 

Pe agenda şedinţei ordinare a CSAT figurează starea de sănătate a românilor, securitatea cibernetică a instituţiilor publice şi ameninţările la adresa securităţii naţionale în contextul crizei migranţilor.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai află implementarea deciziilor adoptate la summitul NATO de la Varşovia cu implicaţii la nivel naţional, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi implicaţii pentru România, principalele măsuri necesare în contextul ameninţărilor la adresa securităţii naţionale generate de criza migranţilor, precum teme de siguranţă publică.

 

CSAT va discuta şi despre situaţia operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică a instituţiilor publice din România, constituirea şi operaţionalizarea Brigăzii multinaţionale pentru dezvoltarea şi consolidarea elementelor esenţiale ale prezenţei aliate înaintate, avansate, sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor.

 

La finalul şedinţei CSAT vor fi declaraţii de presă.

 

Ieri, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat luni demisia de la conducerea SIE. Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat că motivele demisiei sunt legate de starea medicală a lui Ungureanu şi că interimatul va fi asigurat de directorul adjunct al SIE, Sliviu Predoiu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22