Alina Gorghiu: PNL a depus un proiect pentru ridicarea imunităţii în 48 de ore

Vlad Toma | 27.09.2016

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a anuntat recent ca partidul pe care il conduce a depus un proiect care urmareste simplificarea ridicarii imunitatii.

Pe aceeași temă

 

Conform proiectului liberalilor, dupa ce solicitarea DNA a ajuns la Parlament, raportul trebuie elaborat in 24 de ore, iar votul trebuie dat in urmatoarele 24 de ore:

 

"PNL are un proiect depus din decembrie 2014 care prevede o procedură de simplificare a ridicării imunităților și care spune în felul următor: de când a venit cererea de la DNA, de la Parchet către Parlament, ai 24 de ore pentru elaborare a raportului. A venit raportul în plen, mai ai 24 de ore pentru a da votul, dar votul trebuie să fie deschis, la vedere," a transmis Alina Gorghiu.

 

Co-presedintele PNL solicita PSD sa voteze acest proiect daca sunt intr-adevar pentru ridicarea imunitatii parlamentare asa cum au pretins de atatea ori in mod public:

 

"E un proiect pentru care o să dăm un ultimatum colegilor de la PSD. De doi ani de zile ne tot duc cu zăhărelul exprimând în spațiul public cum că vor scoaterea imunităților, ridicarea tuturor procedurilor care împiedică buna înfăptuire a Justiției, dar la PSD diferența între declarația publică și concret, ce se întâmplă la vot, este foarte mare, " le transmite Gorghiu social-democratilor.

 

Co-presedinta PNL arata de asemenea ca, daca acest proiect nu va fi votat, liberalii vor cauta sa faca presiuni pentru schimbarea actualei situatii a imunitatilor:

 

"Până pe 5 octombrie așteptăm materializarea acestui proiect, adică votul dat pe acest proiect de modificare a regulamentului. Dacă în data de 5 octombrie nu se va întâmpla acest lucru, vom discuta orice mijloc de presiune politică a parlamentarilor liberali pentru a putea mișca lucrurile pe mai departe," a mai afirmat co-presedinta PNL.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22