MAE: Incurajam Rusia sa continue sa contribuie la recuperarea patrimoniului românesc

Vlad Toma | 27.09.2016

Ministerul de Externe anunta intr-un comunicat ca apreciaza contributia făcută de Ambasada Federației Ruse în campania privind subscripția publică națională pentru achiziția operei „Cumințenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuși, precizand insa ca asocierea donatiei cu mesajul media promovat de Ambasada este mai greu de explicat.

Pe aceeași temă

 

"Apreciem contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc și o încurajăm să continue această abordare. Totodată, încurajăm susținerea campaniei de către orice actor public sau privat, în spiritul respectului pentru valorile culturale ale poporului român," arata MAE in comunicatul citat.

 

Ministerul arata insa ca mesajul media care a insotit anuntul donatiei reprezinta o "viziune proprie" Ambasadei Ruse in privinta relatiilor ruso-romane:

 

"Pare însă mai puțin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media, asumat de Ambasada Federației Ruse, mesaj care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale. Aceasta cu atât mai mult, cu cât este vorba de un domeniu despre care cea mai în măsura să se pronunțe este Comisia comună de istorici româno-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care țin de istorie, în vederea consolidării încrederii reciproce," arata MAE.

 

Cateva zeci de persoane au participat la un miting care a avut loc in seara aceasta in fata Ambasadei Rusiei din Bucuresti, in semn de protest fata de donatia modesta facuta de Ambasada pentru "Cumintenia pamantului" si fata de videoclipul care a insotit anuntul acestei donatii.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22