Ponta nu comentează autodenunţul lui Ghiţă, ci doar continuă să pozeze în victimă DNA

E.b. | 28.09.2016

Victor Ponta nu cometază încă autodenunţul lui Sebastian Ghiţă legat de Laura Codruţa Kovesi, care ar arăta o presupusă falsificare a unui unui raport, întocmit la Guvern, pe vremea în care era premier, din care reiese că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Pe aceeași temă

 
 
Ponta comentează însă afirmaţia lui Klaus Iohannis, legată de faptul că autodenunţul lui Sebastian Ghiţă despre falsificarea raportului privind teza de doctorat a lui Kovesi ar avea drept cauză campania electorală. 

 

El îl întreabă pe preşedinte, pe Facebook, dacă nu cumva şi dosarul său legat de vizita lui Tony Blair în România nu ar fi cauzat tot de campania electorală pentru alegerile parlamentare.

 

Intrebari catre Dl Iohannis :
1. credeti ca noul dosar deschis contra mea pentru vizita in Romania a Premierului Tony Blair ( tot in 2012) se intampla din cauza campaniei electorale?!?! Ati spus "TOTUL",
scrie Ponta pe Facebook, comentând astfel afirmaţia lui Iohannis despre autodenunţul lui Ghiţă, pe care preşedintele l-a catalogat drept "ciudat".

 

Întrebat de ziarişti de ce autodenunţul a fost făcut în acest moment, Iohannis a răspuns: "Din cauza campaniei electorale".


Credeti că situaţia descrisă deja de atâţia oameni implicati - şi anume aceea că în fiecare zi sunt chemaţi oameni de către procurori şi solicitaţi să facă denunţuri contra lui Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu sau Victor Ponta (având chiar oferta de a avea identitatea protejată şi imunitate faţă de propriile fapte) este «din cauza campaniei electorale»?”, a mai scris Ponta pe Facebook.

 
Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat

 

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

 

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat. Ulterior, Băsescu afirma că Ponta ar fi ştiut de raport.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22