Şeful plagiate.ro a dat verdict de plagiat în cazul Kovesi, deşi nu a citit integral teza

E.b. | 29.09.2016

Asociatia GRAUR din Cluj, condusa de profesorul Dorin Isoc, cea care gestioneaza site-ul plagiate.ro, a dat verdict de plagiat pe teza de doctorat a Laurei Kovesi imediat dupa autodenuntul lui Ghita fara insa sa fi citit lucrarea sefei DNA, reiese dintr-o investigatie facuta de Adevarul.

Pe aceeași temă

 

 

Dorin Isoc, şeful Asociaţiei GRAUR, cel care a dat verdict de plagiat pe lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, recunoaşte, conform  adevarul.ro că n-a citit lucrarea de doctorat a actualei şefe a DNA, ci doar pasaje, publicate, în urmă cu patru ani, de Grupul de Investigaţii Politice a lui Mugur Ciuvică şi Miliţia Spirituală.

 

Dorin Isoc, profesor universitar, spune că este convins de plagiat. Însă nu doar că n-a citit niciodată integral lucrarea de doctorat a şefei DNA, dar nici a încercat să o obţină de la Universitatea de Vest, ci s-a bazat doar pe nişte pasaje din lucrare găsite în diverse surse neoficiale, pe internet. 

 

Confirmăm plagiatul procuroarei Laura Codruţa Kovesi“, aşa era denumit comunicatul dat publicităţii, marţi seara, de Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), alcătuit din patru universitari, dintre care trei sunt învăluiţi în mister. 

Deocamdată ştim doar că preşedintele este Dorin Isoc, cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, însă numele celorlalţi trei profesori sunt păstrate secret, aşa cum susţine liderul organizaţiei. 

 

Confirm că plagiatul procuroarei Laura Codruţa Kovesi" este lucrarea curentă a noastră, verificată pe baza probelor oferite de presă şi confirmată ca plagiat multiplu, cel puţin din cele trei opere, dar sunt mult mai multe“, spunea Isoc,

Tot marţi seara, el susţinea că, în cercetarea sa, a plecat de la articolul semnat, în urmă cu patru ani, de Grupul de Investigaţii Politice şi Miliţia Spirituală, pe site-ul amintit, conform adevarul.ro.

 

Ilar e faptul că Dorin Isoc recunoaşte că, deşi s-a pronunţat asupra tezei de doctorat a şefei DNA, prin comunicatul transmis de asociaţia sa, imediat după autodenunţul făcut de Sebastian Ghiţă la Parchetul General, nu a citit niciodată integral lucrarea lui Kovesi, ci doar pasaje din ea, după cum susţine chiar profesorul.

 

El motiveză că nu a reuşit să intre în posesia tezei de doctorat a lui Kovesi „din cauza faptului că Universitatea de Vest a blocat mişcarea tezelor“ şi că „de fiecare dată a trebuit să lăsăm puţin mai târziu pentru că am încercat să ajungem la teză. Noi avem extrase din teză, consistente şi sugestive, dar am vrut să ajungem la teză, pentru că aşa lucrăm de obicei“.

 

Pe de altă parte, jurnaliştii de Adevărul îl contrazic, susţinând că ei au reuşit, miercuri, 28 septembrie, în doar 30 de minute, să primească integral de la Universitatea de Vest copia tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22