Turcia: 20 de posturi de radio si televiziune inchise pentru "propaganda terorista"

Vlad Toma | 30.09.2016

Autoritatile de la Ankara au decis inchiderea a 20 de posturi de radio si de televiziune, inclusiv un post de emisiuni pentru copii, acuzandu-le ca fac "propaganda terorista".

Pe aceeași temă

 

Aceasta decizie confirma fricile legate de faptul ca autoritatile de la Ankara par sa foloseasca acest eveniment pentru a scoate din joc posturile de radio si televiziune incomode, anunta Reuters.

 

Presedintele Erdogan a declarat ca vrea ca starea de urgenta de 3 luni, impusa dupa lovitura de stat din iulie, sa fie prelungita si mai mult pentru ca autoritatile sa poata eradica amenintarile reprezentate de miscarea religioasa acuzata pentru aceasta tentativa de lovitura de stat si de militantii kurzi care-si continua insurgenta contra statului turc.

 

Canalele inchise sunt detinute de diferiti cetateni kurzi sau de reprezentanti ai minoritatii religioase Alevi, a afirmat Hamza Aktan, editor de stiri la IMC Tv, citat de Reuters.

 

"Acest act nu are nimic de-a face cu lovitura de stat. E un efort de a reduce la tacere mass-media independenta care prezinta problema kurda si neregulile comise de stat", a declarat Aktan pentru Reuters.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22