Procurorii au început audierile în dosarul care priveşte moartea lui Ioan Gyuri Pascu

E.b. | 04.10.2016

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au început audierile în dosarul legat de moartea lui Ioan Gyuri Pascu.

Pe aceeași temă

  

 

Deja au fost citaţi să dea declaraţii, în calitate de martor, angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD, potrivit unor surse judiciare.

 

Anchetatorii au stabilit persoanele pe care să le cheme la audieri după ce, săptămâna trecută, au ridicat mai multe documente de la cele două instituţii care au trimis ambulanţe la Ioan Gyuri Pascu, în dimineaţa zilei de 26 septembrie, în urma apelurilor fostei soţii a actorului, la numărul 112.

 

Surse judiciare au declarat că prima persoană citată să dea declaraţii este medicul de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov care a ajuns la Ioan Gyuri Pascu după primul apel la numărul 112, iar după consultaţie i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, conform News.ro.

 

În cadrul dosarului în care se fac cercetări pentru moarte suspectă, anchetatorii au ridicat, vineri, defibrilatorul din dotarea ambulanţei SMURD care a mers  la domiciliul lui Ioan Gyuri Pascu. Procurorii urmează să stabilească dacă defibrilatorul a funcţionat corespunzător, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

 

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit în 26 septembrie, la vârsta de 55 de ani, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti.

 

În aceeaşi zi, Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru moarte suspectă. În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauză a decesului afecţiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că medicul de la Serviciul de Ambulanţă nu i-a făcut o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu şi există suspiciuni că anumite chestiuni au fost privite superficial, precizând că trebuie văzut care era atunci starea pacientului şi de ce a decis medicul aşa. Raed Arafat a precizat că în cazul în care se sesizează că un pacient a făcut atac de panică, nu există o procedură foarte clar stabilită, deciziile privind actul medical fiind luate de medicii sosiţi la intervenţii.

 

Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a solicitat Comitetului Director reducerea cu 10 la sută, timp de două luni, a salariului medicului de pe prima ambulanţă care a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, întrucât a mers la consultaţie doar cu una din cele trei truse medicale obligatorii şi nu a luat acordul scris al pacientului că refuză transportul la spital.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22