Deputatul care i-a cerut demisia lui Tăriceanu «din motive de integritate», exclus din ALDE

E.b. | 05.10.2016

Aurelian Ionescu, deputat de Ialomița, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că l-a exclus din ALDE după ce i-a cerut demisia din fruntea partidului. Totodată, deputatul de Ialomița i-a cerut liderului ALDE să îi răspundă public la mai multe întrebări.

Pe aceeași temă

 

 

„Am fost înştiinţat asupra faptului că am fost exclus din ALDE prin decizia Biroului Politic Judeţean – o procedură nestatutară aplicată în urmă cu câteva zile şi în cazul deputatului de Neamţ, Cătălin Drăguşanu, contrar prevederilor care statuează că înlăturarea din rândurile partidului a unui parlamentar se face numai prin hotărârea Delegaţiei Permanente.

 

Această excludere este răspunsul dat de preşedintele Tăriceanu scrisorii mele deschise, în care îi solicitam convocarea Congresului Extraordinar al partidului, adoptarea unor criterii de integritate a membrilor şi candidaţilor şi, totodată, demisia din fruntea partidului”, a precizat deputatul pe pagian sa de Facebook, conform Digi 24.ro.

 

Deputatul îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu şi că a pus pe listele pentru Senat un candidat cu probleme penale.

 

„În fapt, am considerat că primul răspuns primit cererilor mele a fost aducerea în ALDE şi punerea pe liste pentru Senat a încă unui politician penal – Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi, în prezent, cercetat într-un alt dosar în care este suspectat că ar fi cerut bani pe concedii medicale date pentru o boală fictivă după cele 9 luni de arest preventiv”, a scris Aurelian Ionescu pe Facebook.

 

 

De asemenea, deputatul de Ialomița i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să îi răspundă public la mai multe întrebări:

 

- De ce nu doreşte să convoace Congresul Extraordinar ALDE în scopul adoptării criteriilor de integritate pentru membri şi candidaţi la funcţii publice?
- De ce a ales să mistifice adevărul, girând declaraţia senatorului Vosganian, conform căreia listele de candidaturi ALDE pentru Parlament erau finalizate încă de săptămâna trecută?
- De ce susţine că nu este adeptul excluderilor din partid, dacă ordonă excluderi nestatutare ale parlamentarilor incomozi?”.
  

 

"Sunt jurist de profesie, practic avocatura şi am fost crescut în spiritul respectului faţă de lege, într-o familie care a susţinut aplicarea ei în toate domeniile de activitate. Nu aş fi putut accepta să fiu membru al unei formaţiuni politice transformată în platformă anti-justiţie condusă de Călin Popescu Tăriceanu", scrie deputatul pe Facebook.

 

Deputatul Aurelian Ionescu i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu „din motive de integritate”, după ce pe numele președintelui Senatului a fost deschis un dosar. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22