Gorghiu: Compatibilitate intre Dacian Ciolos si PNL. Mingea este in terenul premierului

Vlad Toma | 06.10.2016

Alina Gorghiu, presedintele PNL, a declarat ieri ca, in perceptia romanilor, Guvernul condus de Dacian Ciolos este sustinut in primul rand de PNL. Ea a precizat ca liberalii urmaresc cu atentie desfasurarea lucrurilor si a precizat ca premierul are acum o decizie importanta in privina modului in care intreaga situatie va evolua.

Pe aceeași temă

 

"Percepția publicului e următoarea: partidul care susține acest Cabinet Cioloș, cel care îl susține cel mai puternic, e PNL. Electoratul vede o foarte mare compatibilitate între PNL și premierul Dacian Cioloș pe care și l-ar dori în continuare prim-ministru. Vom discuta în continuare în partid despre cum vor evolua lucrurile. Mingea este în terenul lui Dacian Cioloș acum", a transmis liderul PNL.

 

Presedintele Iohannis a declarat acum cateva zile ca Dacian Ciolos a avut proiecte bune ca prim-ministru si i-a cerut acestuia sa-si declare preferinta pentru o eventuala colaborare cu unul dintre partidele actuale dupa alegeri. Iohannis a precizat ca nu va mai numi un premier independent politic dupa alegerile din decembrie.

 

Premierul Dacian Ciolos a respins insa din nou posibilitatea de a-si exprima adeziunea la unul din actualele partide si de a candida la alegerile parlamentare, precizand ca nu a inteles din spusele presedintelui ca acesta i-ar fi cerut sa candideze la parlamentare.

 

Declaratiile presedintelui au fost criticate insa de Liviu Dragnea, presedintele PSD, si de C.P. Tariceanu, presedintele Senatului. Dragnea considera ca, prin declaratiile facute, presedintele ar trece cu vederea votul din decembrie al romanilor: "Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români."

 

C.P. Tariceanu, presedintele Senatului, a afirmat si el ca "declarația de azi a președintelui României este un atac direct, brutal și imediat la democrație" si crede ca "este limpede că domnul președinte este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție."

 
Gorghiu a dat de inteles acum cateva zile că nu este exclus ca Dacian Cioloș să fie susținut de liberali pentru a conduce guvernul și după alegeri, chiar dacă acesta nu se înscrie în partid.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22