Ambasadorul SUA: Noul guvern primeste o mostenire importanta. Sper sa continue reformele

Dora Vulcan | 06.10.2016

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a subliniat ca relatiile dintre Statele Unite si Romania sunt mai puternice ca niciodata si a precizat ca ambele state au anul acesta alegeri foarte importante, sustinand ca spera ca viitorul guvern al Romaniei sa continue reformele incepute de Executivul condus de Dacian Ciolos.

Pe aceeași temă

 

 

"Statele Unite se apropie de niste alegeri critice, iar Romania va avea si ea alegeri foarte importante. Rezultatul acestor doua alegeri duce la continuarea intaririi relatiilor dintre cele doua tari. (...) Eu cred ca noul guvern care va prim puterea in decembrie va primi o mostenire importanta pe care va construi. Sper ca reformele in politicile publice sa fie continuate, reformele pietei de capital din Romania vor spori investitii locale dar si straine in Romania", a spus Klemm, la Bucharest Forum, citat de ziare.com.

 

 

Ambasadorul SUA in Romania a precizat ca atat premierul Ciolos, cat si presedintele Klaus Iohannis, si-au luat un angajament privind relatiile economice dintre SUA si Romania.

 

 

"Atat el (n.r. - Ciolos), cat si domnul Iohannis au subliniat ca Romania isi ia un angajament in plus ca partener transatlantic in relatiile economice dintre SUA si Romania pentru a avea relatii comerciale bilaterale. Am avut rezultate de succes, luand in considerare contributiile si pasii facuti de Romania in ultima perioada, mai ales de guvernul Ciolos, pentru a arata dorinta de a investi in relatiile comerciale, de a imbunatatii climatul economic, de a demara o strategie", a mai spus Klemm.

 

 

De asemenea, Hans Klemm a mai spus ca Romania este un exemplu pentru Europa privind lupta anticoruptie.

 

 

"De multe ori am specificat ca Romania duce o lupta credibila impotriva coruptiei, din ce in ce mai acerba, ceea ce este evident nu numai in ochii SUA, care e un partener democrat pe deplin, e un exemplu si pentru aceasta parte a Europei si a lumii si a Europei de Est. Pentru a promova securitatea si prosperitatea si democratia, contributiile Romaniei au dus la acest moment din istorie, la care parteneriatul mai strans ca niciodata cu SUA", a mai spus Klemm.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22