Premierul Dacian Ciolos a discutat cu ministrul Energiei, a carui avere e investigata de ANI

Dora Vulcan | 06.10.2016

Premierului Dacian Ciolos a avut o discutie cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, legata de anuntul ANI privind evaluarea averii sale, dupa ce acesta a afirmat ca a obtinut 792.000 lei din inchirierea unui site, si isi exprima speranta ca rezultatele acestei analize "sa fie facute public cat mai repede pentru a pune punct indoielilor si comentariilor".

Pe aceeași temă

 

 

 

"Premierului Dacian Ciolos a avut o discutie cu ministrul Victor Grigorescu cu privire la anuntul ANI, in contextul in care integritatea este si va ramane un principiu asumat de catre toti membrii echipei guvernamentale si colaboratorilor sai", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, intr-un comunicat transmis la solicitarea HotNews.ro.

 

In aceasta declaratie, guvernul precizeaza ca "evaluarea declaratiilor de avere ale ministrului Energiei, Victor Grigorescu, de catre Agentia Nationala de Integritate este un demers firesc, pe care aceasta institutie il face conform competentelor legale".

 

"Rezultatele acestei evaluari vor fi in masura sa clarifice aspectele legate de declaratiile de avere depuse de ministrul Energiei. Premierul spera ca rezultatele ANI sa fie facute public cat mai repede pentru a pune punct indoielilor si comentariilor", se mai arata in acest raspuns.

 

 

***

 

 

Reamintim ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat in urma cu o zi ca va proceda la evaluarea declaratiilor de avere depuse de catre Victor Vlad Grigorescu, dupa ce acesta a afirmat ca a obtinut sume importante de bani din cedarea folosintei unui bun mobil valoros catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos.

 

Joi, ministrul a revenit, in urma insistentelor jurnalistilor, cu o noua declaratie legata de declaratia sa de avere controversata, si a sustinut inca o data ca a obtinut un venit de aproape 800.000 lei, in medie 66.000 lei pe luna, din inchirierea unei platforme online, monitoreu.com, catre un offshore.

 

Problema este ca acest site nu exista si nici nu a lasat urme semnificative in mediul online. Cu toate acestea, Grigorescu sustine ca platforma a fost functionala si atractiva. De asemenea, tranzactia cu offshore-ul a fost incheiata in perioada cat a detinut functiile de consilier al unui fost ministru al energiei si de membru in Consiliul de Administratie al Electrica.

 

Potrivit urlrom.com, site-ul se afla pe locul 50.763 in Romania, cu 14 vizite zilnice, avand o valoare estimata de 296 lei la nivelul anului 2015. Pe statsinfinity.com se arata ca domeniul monitoreu.com a fost inregistrat pe 27 septembrie 2012 de catre Victor Grigorescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22