Premierul britanic: Brexitul, o "revolutie pasnica" pentru schimbarea Regatului Unit

Vlad Toma | 07.10.2016

Theresa May, premierul britanic, a declarat recent ca votul britanicilor pentru iesirea tarii lor din UE face vizibila nevoia unei mari schimbari in privinta modului in care Marea Britanie este condusa.

Pe aceeași temă

 

May a afirmat ca votul pentru Brexit a reprezentat o "revolutie pasnica", facand vizibile problemele Marii Britanii"

 

"Acesta este un punct de cotitura. O schimbare care apare o singura data intr-o generatie si care trebuie sa duca la o schimbare serioasa a directiei tarii noastre" le-a transmis ea membrilor Partidului Conservator, conform Reuters.

 

"Schimbarea trebuie sa vina si ca urmare a revolutiei pasnice care a avut loc in tara noastra acum trei luni, o revolutie in care milioane de cetateni au refuzat sa mai accepte sa fie ignorati", a mai spus ea.

 

Theresa May a declarat acum cateva zile ca va activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, punand astfel in miscare procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

 

Dupa activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie va avea o perioada de doi ani pentru a-si negocia iesirea din UE. "Vom invoca articolul 50 cel tarziu la sfarsitul lunii martie a anului viitor", a spus May. 

 

"Parlamentul a hotarat sa lase poporul sa decida in privinta statului de membru UE al Regatului Unit. Decizia poporului este extrem de clara", a mai spus May, citata de Reuters.

 

"Treaba guvernului nu este sa puna la indoiala sau sa dea inapoi in privinta acestui scop ci sa-l puna in mod efectiv in aplicare", a precizat premierul britanic. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22