Consilierul prezidenţial Muraru spune că informaţiile privind urmărirea sa penală sunt false

E.b. | 08.10.2016

Andrei Muraru, consilierul prezidenţial, a transmis, sâmbătă, că informaţiile privind deschiderea urmăririi sale penale într-un dosar de şantaj "sunt complet false".

Pe aceeași temă

 
 Este vorba despre o cercetare in rem, iar el susţine nu are nicio calitate în acest dosar, fiind vorba despre plângeri "repetate" despre care Parchetul a stabilit deja că nu există nicio faptă penală.

 

"Informaţia vehiculată astăzi (sâmbătă - n.r.) în mass-media potrivit careia aş fi acuzat într-un dosar penal este complet falsă. Nu am nicio calitate în niciun dosar penal, nici de suspect, nici de învinuit. Este vorba despre o cercetare ”in rem”, deschisă ca urmare a plângerilor repetate depuse de un individ de câţiva ani de zile, pentru care Parchetul a constatat în două rânduri că nu există nicio faptă penală", a scrie Andrei Muraru, pe Facebook.

 

Fraţii Andrei şi Alexandru Muraru, primul consilier prezidenţial şi cel de-al doilea vicepreşedinte al PNL Iaşi, sunt urmăriţi penal sub acuzaţia de şantaj şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicării ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, conform News.ro.

 

Hotărârea a fost luată de Judecătoria Sector 5 care, pe 5 octombrie 2016, a decis să admită plângerea lui Corneliu Turianu, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) faţă de ordonanţa de clasare dată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5. “Trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale”, se arată în decizia instanţei publicată pe portalul Judecătoriei sector 5. Hotărârea este definitivă.

 

În iulie 2016, Corneliu Turianu declara, într-o emisiune televizată, că a cerut la Ministerul Justiţiei dosarul său profesional. “După un control atent, Ministerul de Justiţie, prin Corpul de control, a stabilit că dosarul meu a dispărut din arhiva Ministerului de Justiţie. A mai constatat că au dispărut încă 16 dosare ale foştilor miniştri, ale unor judecători, al domnului Valeriu Stoica… Atunci am aflat cu stupoare, în urmă cercetărilor Corpului de control, că cel care a luat dosarele din Ministerul de Justiţie este Muraru Alexandru, fratele geamăn al lui Andrei Muraru, actualul consilier al preşedintelui. Ce a făcut cu ele? I le-a dat fratelui să şantajeze. A rezultat că, până la urmă, dumnealui a vrut să-şi introducă fratele la CNSAS", a declarat Turianu.

 

Presupusul furt de documente din Ministerul Justiţiei ar fi avut loc în 2007, pe când ministru al Justiţiei era Tudor Chiuariu, o parte din dosarul profesional al fostului judecător Turianu fiind depus de fraţii Muraru ca probe împotriva acestuia.

 

Corneliu Turianu a mai arătat că i-a acţionat de cei doi fraţi în judecată. “Pentru unul pentru sustragere de documente din arhiva Ministerului de Justiţie, iar celălalt pentru două infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie: şantaj pentru a mă determina să eliberez locul în favoarea fratelui şi folosirea şi darea publicităţii de documente la care nu are acces publicul. În referatul procurorului din 10 iulie 2015 sunt anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva celor doi domni. E o complicitate la folosirea documentelor”, a mai susţinut Turianu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22