Atac terorist la Ierusalim. Doi oameni au murit, iar cinci au fost răniţi VIDEO

E.b. | 09.10.2016

Stare de alertă în Israel, înaintea uneia dintre cele mai mari sărbători evreieşti. Doi oameni au fost omorâţi şi cinci răniţi într-un atac terorist, la Ierusalim. Un palestinian a deschis focul dintr-o maşină aflată în mers şi a tras o rafală de gloanţe în călătorii care aşteptau tramvaiul într-o staţie.

Pe aceeași temă

 

 

Împuşcăturile au răsunat în apropierea sediului central al poliţiei naţionale israeliene. Întâmplător sau nu, palestinianul ucigaş fusese condamnat la patru luni de închisoare pentru că agresase un poliţist. Trăgătorul a fost lichidat rapid de un către soldat, care a fost felicitat de premierul Benjamin Netanyahu, conform Digi24.ro.

 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Încercăm să clarificăm situaţia, în timp ce forţele noastre sunt active la sol. Aş vrea să transmit urările de sănătate celor răniţi”.

 

 

 

 

De partea cealaltă, reprezentanţii Hamas au lăudat atentatul şi au spus că Intifada, revolta palestiniană împotriva Israelului, nu poate fi oprită.

 

Sami Abu Zuhri, purtătorul de cuvânt al Hamas: „Operaţiune din Ierusalim este reacţia naturală faţă de crimele Israelului faţă de drepturile noastre ca popor palestinian şi a locurilor noastre sfinte.”

 

Autorităţile israeliene se confruntă cu un nou val de violenţe cu câteva zile înainte de sărbătoarea de Yom Kippur, cea mai mare din calendarul evreiesc. În 1973, mai multe state arabe au lansat un atac surpriză asupra Israelului chiar în ziua în care se sărbătorea Yom Kippur.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22